Clotilde Armand vrea să transforme în şcoală clădirea Institutului Levantului

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea de către primărie a clădirii în care funcţionează Institutul Levantului pentru a fi transformată în şcoală.

6183 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand vrea să transforme în şcoală clădirea Institutului Levantului

Clotilde Armand susţine că multe dintre şcolile din sectorul 1 al Capitalei sunt supraaglomerate.

„Există o mare provocare pentru şcolile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noştri să înveţe în condiţii civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câţiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numeşte Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înfiinţat acest Institut de Studii Avansate a Culturii şi Civilizaţiei Levantului condus de fostul preşedinte al României - dl. Emil Constantinescu. Ce face această instituţie?! Nimeni ştie. Se ştie doar că instituţia plăteşte salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la şcoli. Având în vedere deficitul unităţilor de învăţământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcţionează în prezent Institutul Levantului şi să o transformăm într-o şcoală”, a scris duminică seara pe Facebook primarul sectorul 1.

Clotilde Armand susţine că, de exemplu, în clădre ar putea funcţiona Şcoala Pia Brătianu Nr. 2., unde elevii învaţă în trei schimburi.

„Trebuie să investim în viitorul copiilor noştri şi să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a adăugat primarul pe reţeaua de socializare.

 

Există o mare provocare pentru şcolile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp...

Publicată de Clotilde Armand pe Duminică, 28 februarie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici