Frima de salubrizare din Sectorul 1 sistează activitatea pe perioadă nedeterminată. Clotilde Armand acuză că a fost sabotată de consilierii PSD şi PNL

  • Frima de salubrizare din Sectorul 1 îşi va sista activitatea din 11 februarie.
  • Deşi compania a redus din preţurile serviciilor, primăria nu are suficienţi bani.
  • Clotilde Armand acuză că a fost sabotată de consilierii PSD şi PNL.
7526 afișări
Imaginea articolului Frima de salubrizare din Sectorul 1 sistează activitatea pe perioadă nedeterminată. Clotilde Armand acuză că a fost sabotată de consilierii PSD şi PNL

Eternul conflict de la Sectorul 1 continuă cu un nou episod. Romprest anunţă că nu va mai ridica gunoiul, din cauza facturilor neplătite. Clotilde Armand contraatacă şi dă vină pe un blat făcut de PNL.

Notificarea firmei de salubritate vine în urma unei tergiversări a primăriei. Consiliul Local nu a aprobat soluţiile negociate de comisia de mediere, prin care datoriile să fie plătite eşalonat. Drept urmare, Romprest îşi va sista activitatea pe teritoriul Sectorului 1, o dată cu 11 februarie.

Clotilde Armand: „Nu avem 50 de milioane în ianuarie, februarie, martie pentru Romprest.”
Consilier: „Pe scurt, în plină pandemie riscăm să avem iarăşi gunoaie pe stradă.”

Clotilde Armand dă vina pe un complot al consilierilor PNL şi PSD. Îi acuză pe aceştia că au deturnat şedinţa dedicată spitalelor şi şcolilor. Ea susţine indirect şi un blat cu firma de salubrizare, care în timpul şedinţei a emis comunicatul de sistare. Referitor la situaţie, ea a transmis companiei „să facă ceea ce consideră.”

Dan Podarul, consilier PNL: „Am făcut apel, mai ales grupul PNL, la primarul Sectorului 1 şi la aparatul de specialitate al primarului să încerce de urgenţă dezamorsarea cu responsabilitate a acestei situaţii deosebit de periculoase pentru sănătatea oamenilor.”

Romprest a sistat activitatea în Sectorul 1

„Vă transmitem prezenta, prin care înţelegem să vă NOTIFICAM asupra încălcărilor repetate ale drepturilor Delegatului, aşa cum sunt ele prevăzute în contractul de delegare şi în legislaţia aplicabilă, care conduc la limitarea/ suspendarea pe perioadă nedeterminată a activităţilor serviciului de salubrizare delegat.

Vă aducem la cunostinţă că această decizie ne este impusă de blocarea totală, de către reprezentanţii aleşi care reprezintă Autoritatea contractantă, în mod intenţionat şi cu vădită rea-credinţă, în baza unor interese de natură partinică şi de grup, a negocierilor privind stingerea conflictelor contractuale, în contextul în care şi ultimul demers al Romprest de a soluţiona amiabil conflictele invocate, prin negocierea şi asumarea în cadrul legal al Şedinţelor Comisiei Mixte de Mediere a unor soluţii de eşalonare a debitelor restate şi de diminuare temporară a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului şi implicit a costurilor în sarcina Autorităţii, precum şi prin propunerea unor surse de finanţare ale serviciului care să conducă la reducerea sarcinilor pe bugetul local, este tergiversat de către reprezentanţii Autorităţii contractante.

Rezolvarea pe cale amiabilă a acestui fals conflict, provocat şi intreţinut unilateral de către reprezentanţii Autorităţii, a fost tergiversată, încă o dată, prin refuzul de a adopta soluţiile negociate de către părţi în cadrul unei Hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 1, fapt ce a condus la situaţia actuală în care Operatorul nu poate susţine serviciul în condiţiile în care Autoritatea contractantă nu asigură echibrului contractual şi încalcă, în mod continuu, obligaţiile contractuale care îi revin”, se arată în notificarea trimisă primăriei Sectorului 1.

Postare făcută pe Facebook de Clotilde Armand, primar Sector 1:

Şedinţa de Consiliu Local a Sectorului 1 de astăzi în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma poliţiei locale şi despre digitalizarea ADP a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgenţa lor.

Compania respectivă a emis fix în timpul şedinţei un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai există şi alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii şi doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta.

Vor să plătim rapid nişte facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL şi firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă şi tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România. Sper să plătească consilierii PNL şi PSD facturile ilegale din banii lor. Acesta e doar un detaliu, ştiu. Detaliu pe banii noştri. Apoi mai apare un comunicat. Tot în timpul şedinţei şi la câteva minute după primul. Din partea PNL. Iar acest comunicat conţine nişte întrebări adresate de nişte oameni total absenţi de activitatea primăriei. Sunt 10 întrebări. Pentru toate acestea am un singur răspuns: USL trăieşte la Sectorul 1! Şi trăieşte bine. Pentru că leadership-ul organizaţii PNL Sector 1 urmează alte interese. Pentru PNL+PSD nu există mafia din poliţia locală, nu există problema începerii şcolilor, problema spitalelor sau alte urgenţe. Există o singură problemă: să plătim nişte facturi ilegale către firma de salubrizare adusă de ei în primărie. Ar face bine domnul Ilie Bolojan şi domnul Emil Boc (pentru ambii întreaga mea admiraţie) să le ofere acestor falşi liberali o lecţie despre administraţia publică. Au mare nevoie.

În rest, prioritatea mea este să facem această comunitate prosperă. Că de asta suntem aici. Mai departe, îi las pe cei din PNL şi PSD să facă politică şi campanie electorală cât doresc. Noi mergem mai departe cu proiectele şi angajamentele noastre. Lupta pentru normalitate este una de anduranţă. Şi vom lupta. Până la capăt.

#CorupţiaPoateFiÎnvinsă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici