CNI trimite Senatului sesizarea preşedintelui ANI în cazul Alice Drăghici

CNI a decis, luni seară, să trimită la Senat sesizarea preşedintelui ANI în legătură cu imixtiunea avocatului Alice Drăghhici, membru al CNI, în activitatea inspectorilor de integritate.

43 afișări
Imaginea articolului CNI trimite Senatului sesizarea preşedintelui ANI în cazul Alice Drăghici

CNI trimite Senatului sesizarea preşedintelui ANI în cazul Alice Drăghici

Decizia a fost luată cu 11 voturi "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri.

Membrii Consiliului Naţional de Integritate (CNI) au discutat sesizarea preşedintelui ANI în cazul avocatei medicului Şerban Brădişteanu, Alice Drăghici, care este şi membră a Consiliului, din punct de vedere al procedurii.

Astfel, unii membri ai Consiliului Naţional de Integritate au susţinut că ar avea nevoie de o cerere din partea preşedintelui ANI Cătălin Macovei privind imixtiunea unui membru CNI în activitatea inspectorilor de integritate, pentru a sesiza Senatul.

Pe de altă parte, alţi membri afirmau că este suficientă sesizarea pe care a trasmis-o Macovei către CNI, ca acest organism să sesizeze Senatul, pentru ca această instituţie să procedeze în consecinţă.

În cele din urmă, decizia a fost ca solicitarea lui Macovei să fie trimisă Senatului.

La dezbateri au participat reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, Thomas Barnes de la Reprezentanţa Comisiei Europene şi reprezentanţi ai Freedom House.

Avocata Alice Drăghici le-a cerut inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate să oprească procedura de verificare declanşată în cazul medicului Şerban Brădişteanu, pe care îl apără în procesul de corupţie intentat doctorului de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat, în urmă cu o săptămână, pentru MEDIAFAX, că are dovezi care să ateste că discuţia "de o gravitate fără precedent" cu Alice Drăghici, membru al CNI, pe tema cazului Brădişteanu s-a purtat exact în aceşti termeni, precizând că a reclamat incidentul conducerii Consiliului.

Transparency International a recomandat Senatului revocarea avocatei Alice Drăghici din funcţia de membru al Consiliului Naţional de Integritate, după ce aceasta i-a somat pe inspectorii de integritate să oprească o procedură de verificare a averii declanşată într-un caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici