CNS va înainta Parlamentului proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Consiliul Naţional Secuiesc, întrunit sâmbătă la Sfântu Gheorghe, a adoptat cu unanimitate de voturi o hotărâre privind depunerea proiectului de lege privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc la Parlament ca o iniţiativă cetăţenească sau prin intermediul unor parlamentari.

46 afișări
Imaginea articolului CNS va înainta Parlamentului proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc

CNS va înainta Parlamentului proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele CNS, Izsak Balazs, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, potrivit deciziei adoptate de delegaţii scaunelor secuieşti, proiectul de lege privind statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc va fi depus la Parlament după alegerile din 30 noiembrie.

Potrivit sursei citate, proiectul va fi depus fie printr-o iniţiativă cetăţenească, fie prin intermediul unor parlamentari.

Conducerea CNS a amintit că prin adoptarea acestui proiect integritatea teritorială a ţării nu este lezată cu nimic, nici suveranitatea naţională, autonomia Ţinutului Secuiesc bazându-se pe dreptul la autodeterminare internă a comunităţilor.

Aproximativ o sută de delegaţi ai scaunelor secuieşti au participat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, la şedinţa Consiliului Naţional Secuiesc, ocazie cu care s-au sărbătorit şi cinci ani de la înfiinţarea consiliului.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat, printre altele, discursul preşedintelui Izsak Balazs, care a prezentat o sinteză o activităţii consiliului în ultimii cinci ani. De asemenea, au fost acordate distincţiile "Gabor Aron”, celor care au contribuit la aspiraţiile pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Ultima întrunire a Consiliului Naţional Secuiesc a avut loc în luna februarie a acestui an, când, printre altele, a fost ales şi noul preşedinte al consiliului, în persoana lui Izsak Balazs.

Consiliul Naţional Secuiesc a fost înfiinţat în octombrie 2003, pentru reprezentarea aspiraţiei la autonomie a Ţinutului Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici