CNSAS: Daniel Dăianu nu a făcut poliţie politică

CNSAS a stabilit, în şedinţa de joi, că Daniel Dăianu, ocupantul locului doi pe lista liberalilor pentru alegerile pentru Parlamentul European, nu a făcut poliţie politică, membrii Colegiului votând astfel întrucât în posesia CNSAS nu s-au găsit documente despre eventuale "turnătorii" ale lui Dăianu

3 afișări
Imaginea articolului CNSAS: Daniel Dăianu nu a făcut poliţie politică

CNSAS: Daniel Dăianu nu a făcut poliţie politică

"Nu avem niciun document care să vorbească despre poliţie politică în cazul domnului Dăianu, aşa cum Legea după care funcţionăm defineşte acest termen. Tot ce avem sunt documente strict economice, legate de mersul economiei în România, redactate de Dăianu din poziţia de ofiţer al DIE", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Colegiul CNSAS, la finalul şedinţei de joi.

Aceleaşi surse au precizat că, deşi din documentele pe care CNSAS le are în arhivă reiese clar că Dăianu a fost ofiţer DIE, el nu a făcut poliţie politică întrucât nu a dat note despre activitatea vreunei persoane, ci a redactat teze despre economie.

Daniel Dăianu este al doilea pe lista candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, în urma Renatei Webber, liderul Fundaţiei Soros din România.

Economistul Daniel Dăianu declara, săptămâna trecută, răspunzând unei întrebări, că, dacă se consideră că legătura sa cu Securitatea aduce prejudicii PNL, se retrage de pe lista formaţiunii pentru PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici