Coaliţia PSD-ALDE face astăzi analiza primei săptămâni de activitate a premierului Mihai Tudose / Liviu Dragnea: Luni, prima întâlnire importantă cu un premier bine aplicat. Suntem colegi, nu inchizitori

Coaliţia PSD-ALDE se va reuni, luni, pentru a face o evaluare a primei săptămâni de guvernare a noului Cabinet şi a discuta calendarul acţiunilor din programul de guvernare, la şedinţă urmând să participe premierul Mihai Tudose, noile măsuri propuse de PSD stârnind critici din partea opoziţiei.

1228 afișări
Imaginea articolului Coaliţia PSD-ALDE face astăzi analiza primei săptămâni de activitate a premierului Mihai Tudose / Liviu Dragnea: Luni, prima întâlnire importantă cu un premier bine aplicat. Suntem colegi, nu inchizitori

Coaliţia PSD-ALDE face luni analiza primei săptămâni de activitate a premierului Mihai Tudose / Liviu Dragnea: Mâine, prima întâlnire importantă cu un premier bine aplicat. Suntem colegi, nu inchizitori

Premierul Mihai Tudose ar urma să propună Coaliţiei PSD-ALDE un calendar pentru a recupera întârzierile din programul de guvernare, puse pe seama Cabinetului Grindeanu, şi pentru a asigura implementarea măsurilor promise.

Impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate sunt măsuri care ar urma să fie discutate în interiorul coaliţiei de guvernare, acestea stârnind proteste atât în rândul opoziţiei, cât şi nemulţumiri în mediul de afaceri.

PNL a anunţat că va organiza, începând de luni, dezbateri pe tema noilor măsuri fiscale din programul de guvernare al PSD, precum impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate şi amânarea reducerii TVA, la care vor invita reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai partidelor parlamentare, cu intenţia de a "mobiliza" societatea împotriva intenţiilor anunţate de social-democraţi.

Şedinţa Coaliţiei PSD-ALDE a fost anunţată încă de joi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Luni vom avea o coaliţie în care va fi invitat primul-ministru şi o serie de membri din Cabinet, care va hotărî domnul Tudose, şi vom discuta după prima săptămâna de guvernare, care sunt concluziile lor şi care e calendarul de acţiuni pentru perioada următoare", a spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a declarat încă de când a fost desemnat de CEx PSD să preia şefia Guvernului că are ca prioritate implementarea programului de guvernare, care se va face cu un control "politic strict".

După şedinţa de coaliţie convocată pentru ora 12:00 premierul Mihai Tudose va pleca la Bruxelles, au declarat surse pentru MEDIAFAX.

Primul-ministru va avea întâlniri cu preşedinţii Comisiei Europene, Consiliului European şi Parlamentului European, a anunţat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, sâmbătă, la Alba Iulia.

"(Premierul Mihai Tudose-n.r.) va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, este deja publicată pe site-ul Comisiei Europene, dar va avea întâlniri cu toţi oficialii importanţi la nivelul instituţiilor europene, cu preşedintele Consiliului, domnul Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, domnul Tajani, şi cu o parte din comisari, evident, ne vom întâlni cu doamna comisar Corina Creţu, cu domnul comisar Timmermans. Este o vizită de o zi şi o vizită care cred că va avea succesul scontat şi mai ales este un mesaj pe care vrem să-l transmitem, un plus de seriozitate în relaţia cu Bruxelles-ul, şi pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită şi sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxelles-ul într-o manieră pozitivă pentru români şi într-o manieră pozitivă pentru priorităţile actualei guvernări", a afirmat Victor Negrescu, întrebat care va fi agenda premierului Mihai Tudose, la Bruxelles.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că la începutul fiecărei săptămâni va avea loc o analiză a activităţii Guvernului, ca "între colegi", nu ca nişte "inchizitori", afirmând că luni va avea loc prima analiză, pe agendă fiind şi vizita premierului la Bruxelles.

"Mâine va fi prima întâlnire importantă cu guvernul, pe care o aşteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine şi ne prezintă ceea ce a prezentat deja — raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână şi cum are de gând să abordeze discuţiile cu preşedintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliţiei", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV.

Liviu Dragnea a afirmat că premierul va prezenta în fiecare săptămână Coaliţiei PSD-ALDE ce a făcut şi ce urmează să facă.

"În fiecare luni, poate că în această vacanţă de vară n-o să fie în fiecare luni, guvernul vine şi prezintă coaliţiei ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Aşa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca nişte inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere şi cu testul grilă, suntem nişte colegi", a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că "regula va fi" ca în fiecare zi de vineri să fie transmis liderilor coaliţiei materialul care va fi supus analizei pentru ca discuţia să fie una aplicată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici