Colaboratorii lui Boc din Guvern se pot întoarce la Primăria Cluj-Napoca, de unde au plecat în 2009

Cinci colaboratori ai lui Emil Boc de la Guvern, printre care şi nepoata acestuia, Mihaela, se pot întoarce, după demisia premierului, la Primăria Cluj-Napoca, de unde au plecat în 2009 prin detaşare, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Oana Buzatu.

328 afișări
Imaginea articolului Colaboratorii lui Boc din Guvern se pot întoarce la Primăria Cluj-Napoca, de unde au plecat în 2009

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, marţi, că cinci angajaţi din instituţie, care au fost duşi de Emil Boc pentru a lucra la Guvern după numirea acestuia în funcţia de prim-ministru, se pot întoarce pe funcţiile deţinute.

"Cinci persoane care au lucrat la Primăria Cluj-Napoca şi care au plecat cu domnul Emil Boc la Guvern se pot întoarce la Primărie, relaţiile de muncă ale acestora cu instituţia fiind suspendate pe perioada detaşării. Primăria are obligaţia de a le primi pe funcţiile de pe care au plecat. Este vorba despre angajaţi la mai multe birouri din Primărie", a spus Buzatu.

Cele cinci persoane sunt Marinel Tămaş şi Daniel Răduţiu, care erau referenţi la Biroul Mass-Media, primul ocupând la Guvern funcţia de fotograf oficial, Peter Pal, fost referent la Biroul Evenimente Publice şi care a fost consilier personal al premierului Emil Boc, Mihaela Boc, nepoata premierului, şi Raluca Irofti, care au deţinut funcţiile de inspector de specialitate la Biroul Relaţii Externe şi Investitori din Primăria Cluj-Napoca, iar la Guvern ocupau funcţii de consilieri.

Un alt angajat al Primăriei Cluj-Napoca, Darius Pintilie, de asemenea consilier al fostului premier, şi-a încetat raporturile de muncă cu municipalitatea în anul 2011.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului.

Prim-vicepreşedintele PDL Cluj, Alexandru Coroian, a declarat, luni, că filiala ar susţine "necondiţionat" o eventuală candidatură a lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca, în cazul în care acesta ar decide să candideze pentru funcţia de primar, întrucât este "un simbol" al oraşului.

Alexandru Coroian a declarat, luni, că fostul premier va avea sprijinul "total şi necondiţionat" al filialei în eventualitatea în care ar decide să intre în cursa electorală pentru Primăria Cluj-Napoca, această variantă fiind cea mai bună pentru partid.

Emil Boc spunea, tot luni, că nu s-a gândit să revină la conducerea Primăriei Cluj-Napoca, dar a arătat că oraşul i-a rămas drag şi că "acasă este acasă întotdeauna".

"Nu m-am gândit la acest lucru. Evident, Clujul îmi este drag, pentru că nicăieri nu te simţi mai bine ca acasă, dar Clujul are primar şi vom merge mai departe. Avem o decizie în partid conform căreia fiecare candidează pe poziţiile pe care le are, dar acasă este acasă întotdeauna", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici