Comănescu a preluat mandatul de ministru de Externe. La ceremonie au participat Iohannis şi Cioloş

Lazăr Comănescu a preluat, marţi seară, mandatul de ministru de Externe de la Bogdan Aurescu, la ceremonia de la sediul MAE participând preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Dacian Cioloş.

446 afișări
Imaginea articolului Comănescu a preluat mandatul de ministru de Externe. La ceremonie au participat Iohannis şi Cioloş

Comănescu a preluat mandatul de ministru de Externe. La ceremonie au participat Iohannis şi Cioloş

La sediul Ministerului Afacerilor Externe a fost semnat, marţi seară, protocolul de predare-primire între noul ministru al afacerilor externe, Lazăr Comănescu, şi predecesorul său, Bogdan Aurescu.

Potrivit unui comunicat al MAE, Bogdan Aurescu l-a informat pe noul şef al diplomaţiei române cu privire la dosarele curente, proiectele în curs şi priorităţile pentru activitatea Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv aspectele legate de situaţiile consulare în derulare.

"În cadrul discuţiei, au fost subliniate importanţa Parteneriatului Strategic între România şi SUA, rolul şi activitatea României în calitate de membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice şi relaţia specială cu Republica Moldova, al cărei parcurs european este susţinut în mod activ de România", menţionează sursa citată.

Comănescu şi Aurescu au abordat şi provocările complexe din vecinătăţile estică şi sudică, dar şi fenomenul migraţionist, respectiv provocarea terorismului, din perspectiva dimensiunii de politică externă a acestor dosare. Au fost, de asemenea, discutate modalităţile de consolidare a dimensiunii economice a diplomaţiei române, se mai arată în comunicat.

La ceremonia de predare-primire a mandatului de ministru al afacerilor externe au participat preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Dacian Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici