Comănescu a reiterat interesul României pentru definitivarea cazului Crulic

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a reiterat în timpul unei întrevederi cu omologul polonez, interesul deosebit al României pentru definitivarea anchetelor desfăşurate de autorităţile poloneze în cazul decesului cetăţeanului român Daniel-Claudiu Crulic.

18 afișări
Imaginea articolului Comănescu a reiterat interesul României pentru definitivarea cazului Crulic

Comănescu a reiterat interesul României pentru definitivarea cazului Crulic (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat MAE, remis sâmbătă MEDIAFAX, în context, cei doi miniştri au căzut de acord asupra întăririi cooperării şi schimbului de experienţă în domeniul consular, cu scopul îmbunătăţirii serviciilor oferite comunităţilor de români, respectiv de polonezi, aflate în străinătate.

Românul Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia.

După acest incident, preşedintele Băsescu l-a rechemat de la post pe ambasadorul român la Varşovia, după ce, la începutul lunii mai, declarase că acesta nu i-a semnalat cazul Claudiu Crulic şi că din acest motiv va solicita retragerea sa.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici