Comănescu atrage atenţia diplomaţilor asupra obiectivului de integrare în Spaţiul Schengen

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, le-a atras atenţia, miercuri, diplomaţilor români că un obiectiv al României este integrarea în Spaţiul Schengen, subliniind că niciunul dintre ei nu îşi poate permite să "contribuie" la ratarea acestui scop.

20 afișări
Imaginea articolului Comănescu atrage atenţia diplomaţilor asupra obiectivului de integrare în Spaţiul Schengen

Comănescu atrage atenţia diplomaţilor asupra obiectivului de integrare în Spaţiul Schengen (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu putem să nu acordăm atenţie maximă în anii care urmează îndeplinirii tuturor criteriilor care sunt condiţie sine qua non pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Nu cred că este cineva aici, dintre dumneavoastră, care vă ocupaţi de asistenţa consulară, care să-şi permită «să contribuie» la eventuala ratare a obiectivului România în Spaţiul Schengen în 2011", a spus ministrul.

El a avertizat că doreşte să audă "numai lucruri bune" pe această temă, promiţând totodată că va urmări subiectul cu deosebită atenţie.

Consolidarea reformei sistemului diplomatic a fost una dintre temele abordate de ministrul Lazăr Comănescu în discursul rostit, marţi, la închiderea reuniunii diplomaţiei române.

El s-a referit de asemenea la reforma sistemului consular, menită să asigure faptul că oficiile consulare româneşti oferă servicii de calitate, la nivel european.

Ministrul a spus că MAE a propus, iar Guvernul a acceptat, o serie de măsuri menite să asigure reuşita reformei consulare. De altfel, ministrul a spus că, în prezent, procesul de extindere a reţelei consulare, dar şi de sporire a personalului consular sunt în curs.

"Sistemul nostru diplomatic se află pe o traiectorie a modernităţii. Am fost şi trebuie să rămânem un corp de elită!", şi-a încheiat ministrul discursul.

El a adăugat însă şi faptul că va fi deosebit de atent la măsura în care concluziile din aceste zile se vor traduce în activităţi concrete.

"Evaluarea activităţii dumneavoastră diplomatice va depinde de dimeniunea economică", a conchis Comănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici