Comănescu: Coliziunea de la Kiev, consecinţă a dezvoltării economice

Ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat vineri la Kiev, întrebat de jurnaliştii ucraineni despre accidentul în care a fost implicată coloana oficială a delegaţiei MAE, că incidentul a fost "o mică coliziune" care poate fi privită şi ca o consecinţă a dezvoltării economice a Ucrainei.

11 afișări
Imaginea articolului Comănescu: Coliziunea de la Kiev, consecinţă a dezvoltării economice

Ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu şi omologul ucrainean, Volodimir Ogrhizko (Imagine: Mediafax/AFP)

Întrebat de jurnaliştii ucrainieni la conferinţa susţinută cu omologul său ucrainean, Volodîmîr Ogrîzko, că accidentul în care a fost implicată coloana oficială a delegaţiei române a fost o coliziune fără consecinţe asupra pasagerilor din maşini.

"Incidentul mă face să mă gândesc că şi asemenea mici accidente sunt o consecinţă a dezvoltării economice", a spus Comănescu, explicând că numărul mare de maşini în trafic înseamnă prosperitate şi un nivel ridicat de trai. El a menţionat că aglomeraţia în trafic ridică şi probleme legate de sporirea măsurilor de securitate şi protecţia mediului.

La începutul declaraţiei de presă, Comănescu a evidenţiat "excelenta pregătire şi organizare" a vizitei delegaţiei române la Kiev.

Coloana oficială a ministrului român de Externe a fost implicată într-un accident rutier în urma unei tamponări în lanţ, vineri dimineaţă, pe drumul de la aeroportul din Kiev spre Capitala Ucrainei, unde Lazăr Comănescu urmează să se întâlnească cu omologul său şi cu alţi oficiali ucraineni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici