COMENTARIU: Cât poate PDL? O doamnă şi doi domni

Din rândurile "poporului" trandafirului democrat-liberal şi în numele său, trei s-au lăsat duşi de fumul prezidenţial. Un fost ministru-supravieţuitor (Cătălin Predoiu), un primar din vest - fin de Băsescu (Gheorghe Falcă) şi o ecologistă simpatică - "recomandat" Elena Udrea şi “delta” Văcăreşti".

2435 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Cât poate PDL? O doamnă şi doi domni

COMENTARIU: Cât poate PDL? O doamnă şi doi domni

Până în decembrie, doamna şi domnii vor fugi cu traistele în băţ să adune voturi pe faţă şi susţineri prin spate. Îşi vor pune la încercare mintea, empatia, răbdarea şi felurite resurse ca să convingă că s-ar putea aşeza cu firesc pe scaunul prezidenţial. După alte lupte.

Deşi pornesc cu aceeaşi binecuvântare, este o competiţie inegală, în care căutătorii de voturi vor concura mai mult cu limitele lor decât între ei.

Cătălin Predoiu, fostul cârmaci al Justiţiei a debutat în PDL din postura de mirodenie de import. Potrivit cu această simandicoasă condiţie i s-a aşternut faţa de masă din dantelă. A produs un document de poziţie cu mici bâlbăieli de scriere, care însă îl reprezintă, fiind reflectarea unui "ego" cât o zi de post, dar cu muchii netede şi bine ţinut în frâu. Nu îl propulsează subtilitatea carismei, ci "benzina" ambiţiei. Limitele sale sunt "aclimatizarea" şi acceptarea cât mai largă de către membrii "de rând" ai PDL.

Gheorghe Falcă, actualul primar al Aradului şi vechi fin prezidenţial, începe alergarea din postura de stea locală a partidului. A "strălucit" mai mult sub eticheta de fin şi în umbra blondă a fostei "prime doamne" a PDL. A avut ceva insomnii cu justiţia care au fost rezolvate. Şters, cu o aparenţă cumsecade, este un promotor cuminte al unificării Dreptei politice. Limita sa este "suflul" scurt, deficitul de anvergură.

Consilierul general Simona Crețu este o quasi-necunoscută şi simpatică ecologistă. Pleacă din block-start-ul de prezenţă agreabilă. Pentru că are multe limite de trecut, i s-ar putea acorda şi cea mai mare bunăvoinţă, care însă ar putea fi contracarată de sprijinul explicit al Elenei Udrea, ea însăşi într-o postură ingrată în partid. Dacă nu va abandona, competiţia de faţă va fi o lansare pentru viitor.

În tribune sunt şi trei "chibiţi": nebuloasa unificare a dreptei, Elena Udrea (cu poveşti bine întreţinute despre aşa-zisa sa influenţă în "facere-desfacere" de ghemuri) şi Mihai Ungureanu, cu mintea bine înşurubată pe gândul că oricine ar alerga, el este alesul dreptei unite.

Analiza finală, din iarnă, va confirma că unul a alergat (aproape) singur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici