Comisia de anchetă în cazul Nemirschi va fi condusă de Mircea Duşa

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Mediului Nicolae Nemirschi va fi condusă de deputatul PSD Mircea Duşa şi va stabili, în zilele următoare, un grafic privind audierea ministrului şi a directorilor din minister despre derularea unui contract de publicitate.

31 afișări
Imaginea articolului Comisia de anchetă în cazul Nemirschi va fi condusă de Mircea Duşa

Comisia de anchetă în cazul Nemirschi va fi condusă de Mircea Duşa (Imagine: Mediafax Foto)

Comisia a avut, marţi, prima şedinţă, în care şi-a ales conducerea, a precizat Duşa.

El a adăugat că membrii comisiei vor stabili mai întâi regulamentul de funcţionare şi vor solicita documentele pe care le vor analiza legat de contractul derulat la Ministerului Mediului. Duşa a precizat că este vorba despre contractul iniţial, actele adiţionale şi documentele legate de licitaţia iniţială.

"Vom stabili când îl audiem pe ministrul Mediului", a spus Duşa, care a arătat că va avea o discuţie Nicolae Nemirschi, în acest sens. Duşa a precizat că, potrivit hotărârii adoptate de Camera Deputaţilor, parlamentarii din comisia de anchetă trebuie să elaboreze un raport până la începutul lunii august.

Mircea Duşa a mai spus că rolul comisiei de anchetă este de a se pronunţa asupra legalităţii contractelor şi nu asupra oportunităţii acestora. El a subliniat că dacă se vor constatat încălcări ale legii, se vor sesiza organele de cercetare penală sau Curtea de Conturi.

El a precizat că, dacă va fi cazul, vor fi audiaţi de comisie şi reprezentanţii firmei de publicitate care au primit contractul. Întrebat dacă membrii Comisiei de anchetă vor lucra în vacanţa parlamentară, Duşa a spus: "Ăsta este nenorocul comisiei".

El a prezentat conducerea comisiei, arătând că funcţiile de vicepreşedinte sunt ocupate de către Sulfina Barbu (PDL) şi Diana Tuşa (PNL), iar cea de secretar de Attila Korodi (UDMR).

Camera Deputaţilor a hotărât, la cererea PDL şi a PNL, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care a fost atribuit de către Ministerul Mediului contractul privind "Campania de promovare a Programului Operaţional Sectorial Mediu, Lot II-Difuzare/Publicare" la data de 28 aprilie 2009, prin negociere fără anunţ de participare.

Potrivit hotărârii adoptate de Camera deputaţilor, comisia parlamenatră de anchetă are ca obiective verificarea legalităţii alegerii procedurii de negociere cu o singură firmă, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare şi încadrarea legală a obiectului contractului, respectiv a valorii finale a acestuia de 2040990.11 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici