Comisia de control al SRI, şedinţă de analiză a declaraţiilor preşedintelui Iohannis despre autonomia Ţinutului Secuiesc

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii se va întruni marţi, pentru a solicita SRI un punct de vedere referitor la declaraţia şefului statului.

1823 afișări
Imaginea articolului Comisia de control al SRI, şedinţă de analiză a declaraţiilor preşedintelui Iohannis despre autonomia Ţinutului Secuiesc

Comisia de control a SRI, şedinţă de analiză a declaraţiilor preşedintelui Iohannis despre autonomia Ţinutului Secuiesc

„Cred că este important să avem la Comisie un punct de vedere scris al Serviciului Român de Informaţii, însă îmi menţin opinia referitoare la necesitatea audierii conducerii Serviciului Român de Informaţii.

Trebuie respectate procedurile şi regulamentele parlamentare, iar decizia privind audierea aparţine plenului Comisiei, cu atât mai mult cu cât acest subiect este unul ce priveşte securitatea naţională a României, în speţă apărarea valorilor constituţionale (art. 1 din Constituţia României)”, susţine vicepreşedintele Comisiei, deputatul Marian Gheorghe Cucşa, conform unui comunicat de presă transmis luni.

În 28 aprilie, Klaus Iohannis a spus că PSD a ajutat UDMR să treacă prin Parlament o lege care acordă autonomie Ţinutului Secuiesc, reproşând că social-democraţilor că se „luptă să dea Ardealul ungurilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sri,
comisie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici