Comisia economică, aviz favorabil pentru proiectul prin care se reduc taxele pentru unele construcţii

Comisia economică a acordat, luni, raport favorabil propunerii legislative iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae, prin care se reduc cu 50% taxele şi impozitele datorate pentru construcţiile ridicate pe grinduri şi alte terenuri cu modificări naturale sau prin lucrări de amenajare hidrotehnică.

161 afişări

Imaginea articolului Comisia economică, aviz favorabil pentru proiectul prin care se reduc taxele pentru unele construcţii

Comisia economică, aviz favorabil pentru proiectul prin care se reduc taxele pentru unele construcţii

Proiectul primise anterior raport favorabil şi din partea Comisiei de buget şi a Comisiei de administraţie a Senatului.

Proiectul de lege prevede că în scopul dezvoltării activităţilor economice, creării de locuri de muncă şi creşterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu şi un regim juridic special aplicabile unei anumite categorii de terenuri, construcţiilor edificate pe acestea şi activităţilor economice aferente. Terenurile la care se referă se constituie din insule, grinduri şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică, rezultate prin acţiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenjare hidrotehnică şi care fac parte din domeniul public al statului, potrivit sursei citate.

Terenurile amintite sunt scutite de impozitul pe teren şi taxa pe teren. De asemenea, activităţile economice ce se pot autoriza pe terenurile menţionate sunt cele de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc, precum şi cele de servicii conexe acestora.

Pentru construcţiile şi activităţile economice realizate pe terenurile menţionate taxele şi impozitele locale datorate potrivit dispoziţiilor Codului fiscal se reduc cu 50%, potrivit sursei citate. Iniţiativa legislativă propune ca pentru jocurile de noroc ca taxele şi impozitele prevăzute de dispoziţiile OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc cu modificările ulterioare să fie reduse cu 50%.

Dispoziţiile acestui proiect de act normativ nu se aplică terenurilor prevăzute de Legea 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, terenurilor care au regim de arie naturală protejată, celor aflate în parcuri urbane şi zone de agrement intravilan, terenurilor inundabile, terenurilor folosite pentru exploataţii agricole sau piscicole.

Propunerea legislativă şi raportul comun al celor trei comisii vor intra luni pe ordinea de zi a plenului Senatului. În cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor este for decizional.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
SENAT ,
LEGE ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.