Comisia Europeană ar putea fi de acord cu eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii - surse / România trebuie să se grăbească cu reforma pensiilor

Comisia Europeană ar fi de acord cu scoaterea procentului de 9,4% pentru pensii din bugetul României, prevăzut în PNRR, cu condiţia creşterii pensiilor mici şi mărirea în perspectivă a vârstei de pensionare, declară pentru MEDIAFAX surse europene.

3673 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană ar putea fi de acord cu eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii - surse / România trebuie să se grăbească cu reforma pensiilor

Comisia Europeană ar fi de acord cu scoaterea procentului de 9,4% pentru pensii din bugetul României, prevăzut în PNRR, cu condiţia creşterii pensiilor mici şi mărirea în perspectivă a vârstei de pensionare, declară pentru MEDIAFAX surse europene.

România trebuie să se grăbească cu reforma pensiilor. Nu suntem neapărat fericiţi cu ceea ce se întâmplă, că nu vrem un mecanism de frânare, ci creşterea pensiilor mici şi mărirea în timp a vârstei de pensionare. Doar aşa am fi de acord cu scoaterea procentului de 9,4% din PNRR”, au spus pentru MEDIAFAX surse europene.

La întâlnirea celor trei miniştri cu reprezentanţii Comisiei Europene, potrivit surselor citate, oficialii europeni au transmis că nu au probleme cu măsurile, dar că propunerile nu reprezintă măsuri structurale.

De asemenea, referitor la modificarea deficitului bugetar, reprezentanţii Comisiei vor garanţii suplimentare pe limitarea cheltuielilor, pentru că guvernele anterioare nu au respectat angajamentele asumate.

Noi am arătat o flexibilitate, dar vrem garanţii pentru viitor”, au mai precizat sursele europene.

Executivul de la Bucureşti cere Comisiei Europene eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii, inclusiv cele speciale, precum şi majorarea deficitului bugetar de la 4,4 la 5,5 din PIB.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici