Comisia Juridică a Camerei discută marţi cazul Borbely. Ministrul este invitat la şedinţă

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că solicitarea privind începerea urmăririi penale a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, va fi discutată în prima şedinţă a Comisiei, care va avea loc marţi, iar ministrul a fost invitat să participe.

110 afișări
Imaginea articolului Comisia Juridică a Camerei discută marţi cazul Borbely. Ministrul este invitat la şedinţă

Comisia Juridică a Camerei discută marţi cazul Borbely. Ministrul este invitat la şedinţă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"Acum am primit documentaţia. L-am informat pe domnul ministru Laszlo Borbely pentru ca să studieze documentaţia. Se va discuta în prima şedinţă a Comisiei juridice, care va avea loc marţi", a precizat Daniel Buda.

El a adăugat că la această şedinţă este invitat să participe ministrul Laszlo Borbely, acest lucru fiind procedural.

Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că membrii Biroul Permanent al Camerei au aprobat, în urma unei consultări telefonice, trimiterea documentaţiei privind cererea de începere a urmării penale a ministrului Laszlo Borbely la Comisia Juridică.

"Practic, în urma unei şedinţe telefonice, Biroul Permanent a aprobat trimiterea documentaţiei privind cererea de începere a urmăririi penale a ministrului Lasylo Borbely la comisia juridică", a precizat Mircovici.

Potrivit acestuia, Comisia Juridică va întocmi un raport pe această documentaţiei şi va informa Biroul Permanent.

"Apoi, Biroul Permanent va aproba trimiterea documentaţiei la plen, care va decide prin vot secret dacă este de acord cu începerea urmăririi penale. Apoi va fi informat preşedintele cu decizia Camerei, această procedură fiind necesară pentru ca preşedinele să-l suspende din funcţie pe ministru, dacă consideră necesar", a mai precizat Mircovici.

El a adăugat că şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor ar putea avea loc după sărbătorile de Paşti, deoarece până atunci Biroul Permanent a stabilit activitate în comisii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici