Comisia juridică a Camerei respinge cererile de percheziţie, reţinere, arestare în cazul lui Roşca

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, marţi, cererile Justiţiei privind percheziţia, reţinerea şi arestarea formulate în cazul deputatului PNL Mircea Roşca.

2060 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a Camerei respinge cererile de percheziţie, reţinere, arestare în cazul lui Roşca

Comisia juridică a Camerei respinge cererile de percheziţie, reţinere, arestare în cazul lui Roşca

Vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica (PSD) a anunţat că votul în cazul cererii de percheziţie a fost de 10 "pentru", 13 "împotrivă", în cazul reţinerii - 6 "pentru", 16 "împotrivă", o abţinere, iar în cazul arestării preventive - 7 voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere.

Nica a spus că PSD a înţeles mesajul dat de electorat şi a votat în favoarea cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Ioan Adam, iar, în privinţa acestui caz, al lui Mircea Roşca, nu mai face niciun comentariu.

Vicepreşedintele comisiei Theodor Nicolescu (PNL) a susţinut că reprezentanţii PNL în comisie au votat de fiecare dată în favoarea cererilor justiţiei.

Întrebat dacă e posibil ca PSD să fi votat respingerea solicitărilor în cazul lui Roşca, Nicolescu a spus: "Este posibil să fie aşa, pentru că, v-am spus, voturile noastre sunt acolo".

"Dacă vă uitaţi, o să vedeţi că de fiecare dată sunt şase, respectiv şapte sau zece voturi în favoare, noi am votat ca de obicei în favoarea cererii", a mai susţinut Nicolescu.

Ciprian Nica, întrebat despre acuzaţiile liberalilor, a răspuns că este "opinia domniilor lor".

"Dânşii nu au decât acuzaţii, vedeţi că rezultatul votului este fluctuant", a adăugat el.

Şedinţa Comisiei juridice s-a desfăşurat în absenţa presei, iar votul a fost secret.

Raportul comisiei urmează să fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici