Comisia juridică: Cererea lui Prigoană de concediu pentru creşterea copilului trebuie respinsă de BP

Comisia juridică a Camerei a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, un punct de vedere potrivit căruia Biroul Permanent trebuie să repingă cererea lui Silviu Prigoană de a-şi lua concediu de creştere a copilului, deoarece mandatul de parlamentar nu poate fi suspendat, revocat sau întrerupt.

21 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică: Cererea lui Prigoană de concediu pentru creşterea copilului trebuie respinsă de BP

Comisia juridică: Cererea lui Prigoană de concediu pentru creşterea copilului trebuie respinsă de BP (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Punctul de vedere al Comisiei a fost adoptat de majoritatea deputaţilor jurişti, înregistrându-se, însă, şi două abţineri.

Elaborarea acestui punct de vedere a suscitat o serie de dezbateri în cadrul comisiei, unii dintre debutaţi tratând problema din punct de vedere juridic, alţii acuzând faptul că deputatul PDL Silviu Prigoană a dorit să facă un exerciţiu de imagine depunând această cerere la conducerea Camerei.

Astfel, deputatul PSD Florin Iordache, vicepreşedinte al comisiei, a precizat că Silviu Prigoană a dorit, prin solicitarea de a-şi lua concediu paternal, să iasă dintr-un con de umbră la începutul sesiunii parlamentare.

"Răspunsul se dă strict juridic şi regulamentar: mandatul nu se suspendă sau întrerupe. Dacă nu are bani, să ia bonă, stă acasă o zi sau două şi schimbă pamperşi. A fost o chestie de imagine, a vrut să iasă din anonimat la debutul sesiunii şi a venit cu un subiect de presă şi cu asta basta", a spus Florin Iordache.

La rândul său, deputatul PC Bogdan Ciucă a precizat că, din punct de vedere juridic, nu se poate acorda concediu paternal, întrucât mandatul de parlamentar nu poate fi întrerupt din niciun motiv şi, în al doilea rând, nu există un raport de muncă, parlamentarul fiind reprezentant al cetăţenilor în Legislativ.

"Înţeleg că şi domnul Prigoană a declarat că a fost mai mult o încercare de provocare a presei decât un demers serios, dar ineditul situaţiei poate provoca juriştii din noi să facă anumite interpretări", a spus Ciucă.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici