Comisia juridică recomandă plenului Senatului aprobarea urmăririi penale a lui Şereş şi Păcuraru

Comisia juridică a decis, miercuri, să recomande plenului Senatului aprobarea solicitărilor de avizare a urmăririi penale în cazurile lui Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru, a anunţat preşedintele Comisiei, Norica Nicolai (PNL).

13 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică recomandă plenului Senatului aprobarea urmăririi penale a lui Şereş şi Păcuraru

Preşedintele Comisiei Juridice, Norica Nicolai (Imagine: Mediafax Foto)

Senatorii jurişti au luat această decizie cu unanimitate de voturi.

Membrii comisiei au analizat cererile de începere a urmăririi penale a celor doi demnitari adresate Senatului de Parchetul ICCJ şi de DNA.

Întrebată despre motivaţia care a stat la baza deciziei comisiei, Nicolai a răspuns că nu are comentarii de făcut până la momentul în care raportul va fi public, după decizia Biroului Permanent al Senatului cu privire la chestiunile care ţin de documentele înaintate de Parchetul ICCJ şi DNA.

La şedinţa de miercuri a Comisiei juridice au participat preşedintele, Norica Nicolai (PNL), Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Verginia Vedinaş (PRM), Gavrilă Vasilescu (PC), Ion Basgan (PNL) şi Cornelia Cazacu (PDL), care l-a înlocuit pe senatorul Constantin Gheorghe, aceasta neavând însă drept de vot.

Biroul Permanent al Senatului a fost convocat, luni, la ora 13.00, pe ordinea de zi a şedinţei aflându-se oportunitatea convocării unei sesiuni extraordinare, în cazurile Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, şi trimiterea la Comisia juridică a dosarului senatorului Şerban Mihăilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici