Comisia juridică, solicitată să verifice incompatibilitatea a şapte senatori

Comisia juridică va analiza dacă un număr de şapte senatori se află în incopatibilitate, în urma solicitărilor adresate de aceştia Biroului Permanent al Senatului.

16 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică, solicitată să verifice incompatibilitatea a şapte senatori

Comisia juridică, solicitată să verifice incompatibilitatea a şapte senatori (Imagine: Mediafax Foto)

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a menţionat, după şedinţa Biroului Permanent, că senatorii care au adresat astfel de cereri conducerii acesti Camere sunt Dan Şova, Ioan Mang, Mircea Diaconu, Liviu Câmpan, Liviu Titus Pasca, Silistru Doina şi Paul Ichim.

El a spus că aceştia au profesii universitare sau desfăşoară activităţi de cercetare.

Potrivit Regulamentului Senatului calitatea de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului.

Regulamentul mai prevede ca Senatorii pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice, precum şi în alte domenii prevăzute de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici