Comisia mixtă privind descentralizarea condusă de Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis s-a reunit

Comisia mixtă privind descentralizarea condusă de Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis s-a reunit la Ministerul Dezvoltării pentru a pune la punct ultimele aspecte legate de competenţele şi instituţiile care vor face obiectul procesului de descentralizare asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea.

397 afișări
Imaginea articolului Comisia mixtă privind descentralizarea condusă de Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis s-a reunit

Comisia mixtă privind descentralizarea condusă de Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis s-a reunit (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Spre deosebire de şedinţele trecute, reuniunea de luni nu este una la care să fi fost invitaţi şi jurnaliştii, deşi aceasta a fost anunţată public de către premierul Ponta, la sfârşitul săptămânii trecute, după întâlnirea conducerii USL în care s-a decis angajarea răspunderii asupra descentralizării.

După această şedinţă, vicepremierul Liviu Dragnea va merge în Parlament pentru a le prezenta parlamentarilor USL prevederile principale ale procesului de descentralizare. Dragnea are prevăzută întâlnirea cu aleşii USL luni, începând cu ora 18:30.

Surse apropiate dezbaterilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că Guvernul îşi va angaja răspunderea nu asupra unui singur act normativ, ci se va avea în vedere un pachet de legi care urmează a fi modificate şi care vor privi competenţe şi instituţii ce urmează a trece în subordinea autorităţilor locale.

Până la acest moment, Comisia mixtă nu a luat o decizie clară în ceea ce priveşte descentralizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea forţei de muncă şi a Agenţiei Naţionale pentru Protecţie socială.

Comisia a stabilit, pe de altă parte, că Poliţia şi componenta de ordine publică nu vor face obiectul procesului de descentralizare, iar Serviciile de Ambulanţă judeţene vor avea dispecerate comune cu SMURD, urmând a fi continuat procesul de integrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici