Comisia Naţională de Prognoză a primit atribuţii noi, de fundamentare a măsurilor luate de Guvern

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să înfiinţeze Direcţia generală de programare economică în cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză, care va realiza analize de impact şi fundamentarea măsurilor de politică economică ale Guvernului, ”în concordanţă cu programul de guvernare

105 afișări
Imaginea articolului Comisia Naţională de Prognoză a primit atribuţii noi, de fundamentare a măsurilor luate de Guvern

Comisia Naţională de Prognoză a primit atribuţii noi, de fundamentare a măsurilor luate de Guvern

Ordonanţa prin care este înfiinţată Direcţia generală de programare economică în cadrul CNP completează obiectivele Comisiei cu acela ”de a fundamenta orientările strategice de dezvoltare şi măsurile de politică economică proiectate de Guvern, în concordanţă cu programul de guvernare”.

De asemenea, Comisia primeşte şi noi atribuţii: ”elaborează, coordonează sau participă la realizarea de strategii naţionale şi sectoriale de dezvoltare; evaluează efectele macroeconomice şi realizează analize de impact pentru măsurile de politică economică, avansând propuneri pentru prioritizarea acestora; realizează evaluări ex-ante şi ex-post ale impactului politicilor publice asupra proceselor economice şi sociale la nivel macroeconomic şi sectorial; fundamentează orientările strategice de dezvoltare a României, în corelare cu prevederile Programului de Guvernare şi ale strategiilor naţionale, sectoriale şi regionale, cu evidenţierea priorităţilor strategice pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare asumate; participă la elaborarea de programe şi strategii de dezvoltare regionale şi judeţene şi sprijină autorităţile locale cu analize şi prognoze pentru fundamentarea proiecţiilor bugetare; efectuează evaluări de impact pentru proiectele de acte normative supuse spre aprobare Guvernului, la cererea iniţiatorilor, şi comunică prin Consiliul de Programare Economică dacă proiectele de acte normative sunt în concordanţă cu Programul de guvernare şi direcţiile strategice de dezvoltare”.

Consiliul de Programare Economică (CPE), organism cu caracter consultativ, fără personalitate juridică, este constituit prin schimbarea denumirii şi a atribuţiilor Consiliului de Coordonare a Activităţii de Previziune, consiliu consultativ deja existent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici