Comisia "Nemirschi" cere Gărzii Financiare verificarea Best Advertising

Comisia "Nemirschi" a cerut, marţi, Gărzii Financiare, să facă un control la firma Best Advertising, al cărei nume apare într-un raport al comisarilor în legătură cu executarea contractului încheiat de Ars Advertising cu Ministerul Mediului pentru promovarea Axei III din POS Mediu.

30 afișări
Imaginea articolului Comisia "Nemirschi" cere Gărzii Financiare verificarea Best Advertising

Comisia "Nemirschi" cere Gărzii Financiare verificarea Best Advertising (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă propun să cerem un control al Gărzii Financiare la Best Advertising & Consult, pentru ca, în lumina celor relevate de raportul Gărzii Financiare în urma controlului la Ars Advertising, să lămurim exact care a fost traseul banilor publici plătiţi de Ministerul Mediului", a cerut, la finalul şedinţei de marţi a comisiei "Nemirschi", deputatul PDL Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului.

Propunerea Sulfinei Barbu a fost adoptată în unanimitate de membrii Comisiei, alături de alte cereri formulate atât de preşedintele comisiei, social-democratul Mircea Duşa, cât şi de deputatul PDL Petru Călian.

Aceştia au solicitat o nouă audiere a reprezentanţilor Ars Advertising, dar şi audierea celor de la Best Advertising, pentru a se stabili rapoartele contractuale între cele două companii.

În plus, Comisia va solicita Consiliului Concurenţei - sesizat de ANRMAP să investigheze posibile asocieri deconcurenţiale între Ars Advertising şi Best Advertising - să trimită un delegat pentru audieri.

Democrat - liberalul Petru Călian a solicitat ca şi reprezentanţii Unităţii de Coordonare şi Verificare a Achiziţiilor Publice (UCVAP) şi ai ANRMAP să fie audiaţi din nou, pentru a lămuri punctele de vedere divergente rezultate în urma investigării modului de atribuire a aceluiaşi contract.

Toate propunerile formulate au fost adoptate cu unanimitate de membrii comisiei, care au ajuns la concluzia că trebuie să solicite Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să le prelungească mandatul de activitate, audierile programate obligându-i să depăşească termenul stabilit iniţial pentru prezentarea raportului final.

Nemirschi: Am întrebat Garda Financiară dacă Ars a subcontractat către Best, încă nu-mi este clar

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, le-a comunicat, marţi, membrilor comisiei parlamentare de anchetă că a solicitat Gărzii Financiare să-i comunice dacă Ars Advertising a subcontractat, în sensul legii, serviciile de publicitate plătite de Ministerul Mediului către Best Advertising & Consult.

"Credeţi-mă că nici eu nu ştiu dacă se poate numi subcontractare sau nu. Din acest motiv, atunci când am citit în presă despre raportul Gărzii Financiare, am văzut că nu se specifică direct dacă a fost vorba sau nu de subcontractare şi l-am contactat pe comisarul general al Gărzii, întrebându-l dacă este sau nu subcontractare din punctul său de vedere", a afirmat Nemirschi, precizând că încă nu a primit un răspuns la scrisoarea către comisarul general Sorin Florea.

Nemirschi a fost invitat la şedinţa de marţi a comisiei parlamentare de anchetă care investighează modul de atribuire a unui contract de publicitate pentru Axa III din POS Mediu către Ars Advertising, date fiind noile informaţii conţinute în raportul întocmit de Garda Financiară pe această problemă, concluzii publicate de MEDIAFAX săptămâna trecută.

De altfel, problema posibilei subcontractări de la Ars Advertising către Best Advertising & Consult a fost principalul subiect de discuţie al membrilor comisiei parlamentare de anchetă, majoritatea întrebărilor vizând-o.

Parlamentarii democrat-liberali i-au adresat întrebări insinuante ministrului, sugerând insistent că serviciile contractate de Ars Advertising au fost transmise, prin contract, pentru o treime din bani, către Best Advertising & Consult, "deci subcontractate" potrivit deputatului Gheorghe Ialomiţeanu. Social-democraţii, în schimb, au adresat întrebări în special membrilor comisiei, încercând să contracareze atacurile acestora la adresa ministrului.

Din cauza vehemenţei sale, Ialomiţeanu a ajuns să fie ameninţat cu evacuarea din sală de către preşedintele comisiei, social-democratul Mircea Duşa.

Punctual, pe tema subcontractării Ars Advertising - Best Advertising & Consult, Nemirschi a afirmat că, la încheierea contractului iniţial, un reprezentant al firmei Ars Advertising a semnat - "pe propria răspundere şi sub sancţiunea legii penale" - o declaraţie cu privire la intenţia de a subcontracta parţial sau total serviciile, arătând că nu există subcontractori.

"Am întrebat din nou reprezentanţii Ars Advertising dacă au subcontractat, şi ne-au răspuns arătând că Best Advertising & Consult a fost un simplu furnizor. Am întrebat şi Garda Financiară, ieri (luni, n.r.) şi aştept răspunsul de la şefii instituţiei", a spus Nemirschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici