"Comisia Nemirschi" verifică şi atribuirea unui alt contract

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Nemirschi verifică şi atribuirea prin încredinţare directă a unui contract de creaţie publicitară în valoare de 15.000 de euro către firma Still Print Forward, după ce, la propunerea membrilor, şi-a extins prerogativele.

41 afișări
Imaginea articolului "Comisia Nemirschi" verifică şi atribuirea unui alt contract

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi (Montaj foto)

Existenţa contractului de creaţie publicitară, atribuit firmei Still Print Forward, a fost menţionată în premieră, miercuri, de ministrul Nicolae Nemirschi, în faţa comisiei parlamentare de anchetă, cu ocazia audierii sale pe tema încheierii unui act adiţional în valoare de jumătate de milion de euro la un contract din 2008 între Ministerul Mediului şi firma Ars Advertising, act adiţional despre care presa a relatat că ar fi fost încheiat cu nereguli.

Ministrul Mediului a menţionat existenţa unui contract de 15.000 de euro atunci când a fost întrebat dacă instituţia pe care o conduce a mai încheiat şi alte acte adiţionale la contractul cu Ars Advertising, în afara celui de 500.000 de euro despre care fusese chemat să dea detalii. Nemirschi a precizat că acel contract de 15.000 de euro nu este o anexă a celui cu Ars Advertising, ci unul încheiat "în contextul celui cu Ars Advertising".

"Prin anexa de jumătate de milion de euro despre care am fost chemat să dau detalii se cumpăra spaţiu publicitar, spaţiu de difuzare. Trebuia să avem însă ce difuza, iar contractul de creaţie publicitară expirase, aşa că era nevoie de unul nou. Aşa s-a ajuns la concluzia că cel mai bine este să alocăm, prin încredinţare directă, un nou contract de creaţie publicitară. Valoarea lui permite încredinţarea directă, aşa că am procedat în consecinţă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Nemirschi, la finalul audierii sale.

După audierea de miercuri a ministrului Nemirschi, parlamentarii din comisia de anchetă au pus întrebări şi secretarului general al Ministerului Mediului, Virginia Ştefănică.

La fel ca şi Nemirschi, şi aceasta a avut parte de un tratament în principiu corect din partea membrilor comisiei, singurul atac îndreptat împotriva ei fiind o referire voalată a unuia dintre membrii forului parlamentar la relaţia dintre Nemirschi şi Virginia Ştefănică (Nemirschi este naşul de cununie al secretarului general Ştefănică, n.r.).

Ştefănică a răspuns clar celor mai multe întrebări adresate de parlamentari, la unele dintre acestea precizând că va furniza răspunsuri prin specialiştii instituţiei, în zilele următoare.

Secretarul general şi-a notat, înainte de finalul audierii sale, toate documentele solicitate de membrii comisiei de anchetă în cazul Nemirschi şi a promis că toate vor fi transmise membrilor "în cel mai scurt timp".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici