Comisia pentru apărare a Senatului, în vizită la ORNISS. Discuţiile vizează legislaţia, resursele disponibile

Membrii Comisiei pentru apărare din Senat au făcut, miercuri, o vizită de lucru la sediul ORNISS, pentru prezentarea structurii organizatorice a principalelor atribuţii ale instituţiei, discuţiile vizând îmbunătăţirea legislaţiei privind protecţia informaţiilor clasificate şi resursele disponibile.

239 afișări
Imaginea articolului Comisia pentru apărare a Senatului, în vizită la ORNISS. Discuţiile vizează legislaţia, resursele disponibile

Comisia pentru apărare a Senatului, în vizită la ORNISS. Discuţiile vizează legislaţia, resursele disponibile (Imagine: Shutterstock)

Vizita efectuată de membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în virtutea atribuţiilor de control conferite de Constituţie şi regulament, a avut ca principal obiect prezentarea structurii organizatorice şi a principalelor atribuţii ale Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, potrivit unui comunicat al comisiei parlamentare.

Conform sursei citate, "dialogul purtat s-a concentrat pe îmbunătăţirea legislaţiei privind protecţia informaţiilor clasificate în România, resursele disponibile şi domeniile de securitate acoperite".

Directorul general ORNISS, secretarul de stat Marius Petrescu, a evidenţiat, printre altele, nivelul înalt de pregătire al personalului care gestionează fluxul de informaţii clasificate, se mai arată în comunicat.

Marius-Lucian Obreja, preşedintele Comisiei pentru aparare, "şi-a declarat sprijinul pentru activitatea instituţiei, desfăşurată la standarde NATO, precum şi suportul parlamentar necesar la viitoarea rectificare bugetară".

Conform sursei citate, "cele două părţi au convenit asupra intensificării cooperării instituţionale, în efortul comun de a implementa şi proteja fluxul de informaţii clasificate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici