Comisia Udrea îl va sesiza pe Boc pentru că nu a primit dosarele achiziţiilor de la Turism

Comisia de anchetă în cazul ministrului Turismului Elena Udrea a decis, marţi, să-l sesizeze pe premierul Emil Boc în legătură cu faptul că preşedintele ANRMAP, aflată în subordinea Guvernului, a refuzat să pună la dispoziţia comisiei dosarul privind achiziţiile publice făcute de minister.

23 afișări
Imaginea articolului Comisia Udrea îl va sesiza pe Boc pentru că nu a primit dosarele achiziţiilor de la Turism

Comisia Udrea îl va sesiza pe Boc pentru că nu a primit dosarele achiziţiilor de la Turism (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Deputatul UDMR Petru Lakatos a criticat, în şedinţa comisiei, faptul că ANRMAP şi-a modificat, în data de 9 iulie, regulamentul de funcţionare în sensul de a nu mai difuza aceste dosare decât organelor judecătoreşti.

"Este inadmisibil ca o autoritate în subordinea Guvernului să nu aibă voie să prezinte dosarele nici primului-ministru, nici Guvernului, care este în subordinea Parlamentului", a spus Lakatos.

Preşedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban, a arătat că adresa trimisă de ANRMAP comisiei prin care refuză trimiterea dosarelor de supraveghere, este semnată de un vicepreşedinte al Autorităţii, Corneliu Burada.

"Este clar că, prin adresa de răspuns, se refuză punerea la dispoziţia comisiei a acestor documente", a adăugat Orban.

Această decizie a ANRMAP a fost criticată şi de deputatul PSD Aura Vasile, care a propus să fie sesizat primul-ministru pentru "a-l chema la ordine pe preşedintele ANRMAP".

"Cum poate să-şi permită un preşedinte de autoritate să elaboreze un ordin privind modificarea regulamentului de funcţionare care să nu permită accesul la dosarele de supraveghere", a întrebat retoric Aura Vasile. Ea a adăugat că ANRMAP împiedică desfăşuarerea activităţii comisiei care verifică banii publici.

"Mi se pare depăşit şi neînţelegător, iar primul-ministru trebuie să ceară sancţionarea preşedintelui ANRMAP", a mai spus Vasile.

Această propunere a fost aprobată de toţi membrii comisiei.

Comisia parlamentară de anchetă a cerut, spătămâna trecută, ANRMAP să-i pună la dispoziţie dosarele de supraveghere de la Ministerul Turismului. ANRMAP a trimis comisiei o adresă prin care informează că ordinul privin regulamentul de funcţionare al autorităţii din 9 iulie 2009 prevede ca dosarele de supraveghere să fie puse doar la dispoziţia organelor judecătoreşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici