Comisiile de cultură au avizat favorabil, în unanimitate, propunerile pentru noul CA al SRR

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin, a declarat, luni, după audierea din comisiile reunite ale celor două Camere a celor nominalizaţi pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, că votul în comisie a fost unul favorabil, în unanimitate. Propunerile urmează să fie votate în plenul comun al Parlamentului, începând cu ora 16.00.

613 afișări
Imaginea articolului Comisiile de cultură au avizat favorabil, în unanimitate, propunerile pentru noul CA al SRR

Comisiile de cultură au avizat favorabil, în unanimitate, propunerile pentru noul CA al SRR (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

UPDATE 13:01 Comisiile de cultură au avizat favorabil, în unanimitate, propunerile pentru noul CA al SRR

Georgică Severin a mulţumit fostului Consiliu de Administraţie al SRR, care şi-a încheiat mandatul de patru ani, precizând că ”Radioul Public s-a demonstrat o instituţie serioasă, care şi din punctul de vedere al audienţei ocupă primul loc, iar din punct de vedere financiar, s-a dovedit o instituţie profitabilă şi bine manageriată”.

El a arătat că mulţi dintre cei propuşi pentru noul Consiliu de Administraţie au făcut parte şi din Consiliul care tocmai şi-a încheiat mandatul, şi a menţionat că propunerile s-au referit la persoane cu experienţă în radio, în managementul media, fiind puţine situaţiile cu experienţă mai puţină în domeniu, iar acest lucru s-a întâmplat mai mult în cazul supleanţilor.

”Toate propunerile făcute de Preşedinţie, Guvern, grupuri parlamentare au fost votate în unanimitate de către cele două comisii de cultură şi media din Senat şi Camera Deputaţilor”, a anunţat Georgică Severin.

Referitor la propunerile din partea angajaţilor SRR pentru Consiliul de Administraţie, preşedintele Comisiei de cultură din Senat a spus că există unele contestaţii privind cei nominalizaţi, astfel că votul s-a făcut separat în comisiile de cultură.

El a arătat că nu există un document care să dovedească că există un proces pe rol în ceea ce priveşte respectivele plângeri, comisiile primind doar o informare din partea unui case de avocatură.

”Nu există niciun document emis de către o instanţă, astfel că am votat separat în cazul celor patru reprezentanţi ai salariaţilor şi, doar cu şase abţineri, şi ei au fost votaţi şi vor fi supuşi spre validare plenului reunit de astăzi”, a mai spus Severin.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a spus, la rândul său, că mulţumeşte Consiliului de administraţie al SRR pentru faptul că radioul public este una din instituţiile statului care în ultimii ani de zile a funcţionat ”să zicem normal”.

”Este una din instituţiile statului român care nu a avut probleme financiare, iar acest lucru sunt convins că s-a datorat, în mare parte, conducerii pe care Societatea Română de Radio a avut-o. Sunt convins că noul Consiliu de Administraţie, care în mare parte are aceeaşi componenţă, va duce mai departe vechile proiecte şi sperăm ca la viitorul raport anual SRR să fie, ca de fiecare dată, o societate de radio a statului român fără probleme financiare”, a spus preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.

În cadrul audierilor, Gigel Ştirbu (PNL) a declarat că grupul parlamentar PNL a dorit să nominalizeze două persoane ca membri titulari la Societatea Română de Radiodifuziune, solicitarea fiind respinsă.

Ştirbu a anunţat că raportul comisiilor reunite de cultură şi votul din plenul comun, privind noul Consiliu de Administraţie al SRR vor fi atacate la Curtea Constituţională de către PNL.

Şi senatorul PNL Tudor Barbu a criticat faptul că pe masa comisiilor nu se află niciun CV al celor propuşi pentru Consiliul de Administraţie şi a anunţat că părăseşte şedinţa.

”Nu suntem adunaţi într-un loc sau o adunare serioasă. Nu avem nimic. Eu mă retrag, eu sunt cu mine însumi un om serios (...) Mă retrag de la această pseudodezbatere şi cedez votul meu colegului meu de la PDL, pentru că nu îl pot ceda colegilor de la PNL, pentru că am văzut că votează cu PSD”, a spus Barbu.

Comisiile de cultură din Parlament au început audierile pentru Consiliul de Administraţie al SRR

Grupul parlamentar PSD îi propune în Consiliul de Administraţie pe Mirela Ioana Fugaru, Ilie Virgil Daniel, Ruxandra Săraru, ca membri titular, şi Theodoru Maria Denise, Ghişa Lavinia Nicoleta şi Bârlibescu Ştefania, ca membri supleanţi.

PDL îl propune pe Radu F. Alexandru pentru CA al SRR, ca membru titular, iar ca supleant pe Chiorean Alexandru.

Din partea Administraţiei Prezidenţiale este propusă Maria Ţoghină, iar din partea PNL, Alexandru Ducu Bertzi, ca membru titular, iar ca supleant, Alexandru Muraru.

Grupul minorităţilor naţionale o propune ca membru titular în Consiliul de Administraţie al SRR pe Ana Florea, iar ca supleant, pe Maria Dobrescu.

Grupul parlamentar al UDMR îl propune, ca membru titular, pe Demeter Andras Istvan, iar ca supleant, pe Agoston Hugo.

Grupul parlamentar PC o propune ca membru titular în Consiliul de Administraţie al SRR pe Alina Stanciu şi ca supleant pe Monica Ghineţ.

Executivul îl propune pe Ovidiu Miculescu, ca membru titular, iar ca supleant, pe Gabriel Croitoru.

Din partea angajaţilor SRR, sunt propuşi ca membri titulari Nicoleta Viorica Balaci şi Adrian Doroş, iar ca supleanţi, Marius Dorian Tănase şi Mihai Maiorescu.

Grupul PPDD a anunţat că o propune pe Alexandra Dumitraş. Deputatul LIiana Mincă a declarat în şedinţa comisiilor de cultură că, dintr-o eroare, propunerea PPDD, deşi a fost înregistrată în urmă cu o săptămână la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, nu se află în lista cu propuneri.

Cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în plen comun, luni, de la ora 16.00, pentru a vota noile componenţe ale Consiliilor de Administraţie ale BNR, Curţii de Conturi şi SRR, precum şi preşedintele SRTV şi un membru al Consiliului ASF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici