Conducerea ASF, convocată săptămâna viitoare în Parlament la discuţii pe tema RCA

Membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor au decis convocarea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), precum şi a asociaţiilor patronale şi profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane la o discuţie pe tema RCA.

741 afișări
Imaginea articolului Conducerea ASF, convocată săptămâna viitoare în Parlament la discuţii pe tema RCA

Conducerea ASF, convocată săptămâna viitoare în Parlament la discuţii pe tema RCA

''Deşi, la nivelul Comisiei pentru tansporturi şi infrastructură, au existat consultări, încă de la începutul anului 2016, cu toţi factorii implicaţi, în urma cărora ASF şi-a asumat implementarea unor reglementări menite să remedieze problemele care au condus la creşterea excesivă a tarifelor RCA, constatăm că au trecut mai bine de 6 luni şi toate aceste angajamente nu au fost respectate.
Astfel, în încercarea de a mima preocuparea pentru deblocarea situaţiei create, ASF a transmis Parlamentului o informare cu 10 puncte referitoare la normalizarea pieţei RCA. Luând act de această informare, care din punctul nostru de vedere, nu este altceva decât o tergiversare a situaţiei cu efecte grave asupra economiei naţionale, afectând în aceeaşi măsură şi cetăţeanul de rând, membrii Comisiei pentru transporturi şi infrastructură au decis convocarea, în prima şedinţă a săptămânii viitoare, a conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), precum şi a asociaţiilor patronale şi profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane'', a anunţat preşedintele Comisiei, Mihai Lupu, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Luni, câteva sute de transportatori au protestat pe şoseaua de centură a Capitalei, aceştia mergând cu viteză redusă, iar circulaţia fiind îngreunată. Protestele au continuat şi marţi.

"Protestul are loc în fiecare zi. În acest moment, sunt camioanele care circulă cu viteză redusă şi în tranzitul lor au în bord acel semn cu "PROTEST RCA". Este vorba despre camioanele care sunt în tranzit", a declarat, pentru MEDIAFAX, Augustin Hagiu, preşedinte de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport.



 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici