Conducerea Camerei a aprobat, cu amendamente, Regulamentul Comisiei Udrea

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, Regulamentul Comisiei Udrea, cu o serie de amendamente, printre care şi unul care elimină prevederea potrivit căreia împiedicarea în orice fel a activităţii Comisiei în îndeplinirea atribuţiilor se sancţionează conform legii penale.

26 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei a aprobat, cu amendamente, Regulamentul Comisiei Udrea

Conducerea Camerei a aprobat, cu amendamente, Regulamentul Comisiei Udrea (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Secertarul Camerei Deputaţilor Sever Voinescu (PDL) a declarat, marţi, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că Regulamentul Comisiei Udrea a fost aprobat de conducerea Camerei, cu câteva amendamente.

"S-a discutat Regulamentul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acţiuni de promovare a turismului şi imaginii României. Regulamentul a fost foarte serios discutat şi a fost aprobat cu anumite amendamente. Au fost două discuţii în legătură cu două prevederi care au părut membrilor Biroului Permanent excesive", a susţinut Sever Voinescu.

El a menţionat că prima prevedere considerată excesivă a fost cea "referitoare la stabilirea sediului şi sălii Comisiei", prevăzută de primul articol al Regulamentului.

"Practic, ca niciodată, Regulamentul acestei Comisii stabilea - când se spunea că sediul este la Palatul Parlamentului, adresa cutare în Camera Deputaţilor - şi sala (în regulament fiind prevăzută Sala IG Duca, n.r.), ceea ce a părut excesiv. Lucrul acesta a fost eliminat", a spus secretarul Camerei.

El a adăugat că al doilea punct considerat excesiv, eliminat de conducerea Camerei, viza prevederea de la articolul 7, alinatul 2, potrivit căreia "împiedicarea activităţii Comisiei se pedepseşte conform legii penale".

"Evident că printr-un asemenea Regulament nu putem inventa infracţiuni, oricât de mult şi-ar dori unii să facă asta şi atunci Biroul Permanent a aprobat un amendament care spune că împiedicarea activităţii Comisiei se pedepseşte conform legii, pentru că, până la urmă, infracţiunile sunt fapte extrem de grave, dar nu epuizează felul în care cineva poate împieta asupra activităţii acestei comisii", a adăugat Sever Voinescu.

El a precizat că "au mai fost şi alte propuneri care s-au respins la vot", menţionând că Regulamentul s-a votat articol cu articol.

Liderul grupului PDL Mircea Toader declarase, în 19 august, după şedinţa Biroului Permanent, că această comisie de anchetă Udrea "funcţioneaza printr-un artificiu" deoarece nu are regulamentul de funcţionare aprobat de Biroul Permanent al Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici