Conducerea Camerei, informată de ministrul Gabriel Oprea referitor la prezenţa Elenei Udrea în plen

Biroul Permanent al Camerei a fost informat luni de ministrul de Interne Gabriel Oprea referitor la prezenţa Elenei Udrea în plen, că judecătorul de drepturi şi libertăţi este singurul competent să se pronunţe în încuviinţarea părăsirii domiciliului a unei persoane aflată în arest.

210 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei, informată de ministrul Gabriel Oprea referitor la prezenţa Elenei Udrea în plen

Conducerea Camerei, informată de ministrul Gabriel Oprea referitor la prezenţa Elenei Udrea în plen (Imagine: Dragoş Savu/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei Nicolae Mircovici a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Permanent, arătând că Gabriel Oprea a informat că singura sarcină pe care o are Poliţia este de a stabili itinerariul şi modul de deplasare a persoanei aflate în arest la domiciliu de la locul de arest până la locul unde trebuie să ajungă.

Conducerea Camerei a trimis scrisori Ministerului de Interne, ICCJ şi procurorului general pentru a preciza procedura în cazul prezenţei Elenei Udrea aflată în arest la domiciliu la şedinţa de plen a Camerei unde se discută noile cereri ale DNA de încuviinţare a urmăririi penale şi de arestare preventivă.

"Am primit o scrisoare de la domnul Gabriel Oprea care lămureşte problema modului de rezolvare, iar în astfel de situaţii trebuie să ne adresăm judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul ICCJ care este singurul competent în a se pronunţa în încuviinţarea părăsirii domiciliului a persoanei aflate în arest. În situaţia în care o persoană se află în arest la domiciliu ea solicită judecătorului de drepturi şi libertăţi de la ICCJ care aprobă, iar singura sarcină pe care o are Poliţia este de a stabili itinerariul şi modul de deplasare de la locul de arest la domiciliu până la locul în care persoana respectivă trebuie să ajungă", a spus Mircovici.

Plenul Camerei va discuta luni la ora 16:00 cererile DNA de începere a urmăririi penale şi arestare preventivă a Elenei Udrea.

Udrea are posibilitatea să se adreseze plenului, iar votul în cazul celor două cereri va fi secret cu bile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici