Conducerea PDL, de acord cu revocarea lui Geoană

Vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că demersul senatorilor partidului de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, de conducerea formaţiunii democrat-liberale.

13 afișări
Imaginea articolului Conducerea PDL, de acord cu revocarea lui Geoană

Conducerea PDL, de acord cu revocarea lui Geoană (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

El a arătat că acest demers este, astfel, susţinut din punct de vedere politic de acest for decident al partidului şi întemeiată din punct de vedere procedural.

Frunzăverde a mai spus că, în urma acestui demers, PDL, ca partid cu cel mai mare număr de senatori, va face o propunere pentru şefia Senatului.

"PDL va avea un candidat pentru această funcţie. Avem un număr mai mare de senatori decât PSD şi este firesc, în condiţiile în care guvernăm în acest moment şi avem şi preşedinţia Camerei Deputaţilor, să o avem şi pe cea a Senatului", a mai spus vicepreşedintele PDL.

El a menţionat că în Biroul Permanent Naţional nu s-au discutat încă variantele de candidaturi pentru şefia Senatului.

PDL a depus, joi, o cerere de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul grupului, Constantin Igaş, a precizat că solicitarea este semnată de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar şi şapte independenţi şi doi ai UDMR. Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că în urma refuzului de a supune la vot cererea independenţilor privind locurile în comisii, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană (PSD) din funcţia de preşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici