Conducerea PNL Arad reclamă "sifonarea" de fonduri către "clientela PDL" printr-o investiţie locală

Conducerea organizaţiei municipale PNL Arad susţine că importante sume de bani destinate reabilitării unui pod istoric din oraş, lucrări finanţate cu bani europeni, sunt "sifonate" către "clientela PDL", printr-o "firmă de casă a PDL" care a câştigat licitaţia şi a dat lucrările în subantrepriză.

57 afișări

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Arad, Florin Galiş, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că lucrările de reabilitare a podului "Traian", aflat în centrul oraşului, ar putea fi cu până la 40 la sută mai ieftine dacă nu ar fi fost date în subantrepriză de către câştigătorul licitaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Galiş a spus că "există o situaţie cât se poate de serioasă în ceea ce priveşte realizarea podului Traian", pentru că din informaţiile pe care le are "câştigătoarea licitaţiei este o firmă de casă a PDL, respectiv firma Tehnodomus, iar lucrarea este făcută în subantrepriză de către alte firme".

"Subantrepriza este în mod cert un mod de sifonare a banului public. Era foarte clar că firma Tehnodomus, care nu are o experienţă în poduri, nici măcar podeţe, nu avea cum să realizeze un obiectiv atât de important cum este podul Traian. Totul s-a făcut pentru ca prin manevrele, ingineriile financiare ulterioare, o importantă sumă de bani să fie sifonată în buzunarele clientelei PDL", a susţinut Galiş.

El a adăugat că Tehnodomus a încredinţat lucrările unei alte firme care, de asemenea, a cedat obiectivul unui alt contructor.

Galiş a afirmat că "se poate discuta despre existenţa unui prejudiciu" în cazul acestor lucrări şi că are informaţii că "DNA a luat la cunoştinţă, a fost la faţa locului şi a făcut fotografii".

"Firma care este câştigătoarea licitaţiei nu realizează lucrările, iar pentru fiecare subantrepriză se reţine un comision. Ne interesează care este costul real al realizării acestei lucrări, pentru că noi am făcut o estimare că se pot pierde prin aceste inginerii financiare până la 40 la sută din valoarea licitată", a declarat Galiş.

Primarul Gheorghe Falcă (PDL) a afirmat, în schimb, că "PNL Arad este într-o permanentă campanie electorală".

"Nu este treaba noastră cum lucrează firma Tehnodomus, există o firmă de consultanţă care verifică lucrările şi răspunde direct în faţa finanţatorului, în faţa celor de la Uniunea Europeană", a declarat Falcă, refuzând să facă alte comentarii pe acest subiect.

În anul 2009, Aradul a beneficiat de o finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în vederea reabilitării centrului istoric vechi al oraşului, proiect ce include reabilitarea podului Traian, care este vechi de peste un secol şi care uneşte centrul oraşului de cartierul Aradul Nou, peste râul Mureş.

Proiectul "Reabilitare Centru Istoric Vechi" este în derulare şi costă 15 milioane de euro, din care 13 milioane sunt bani europeni nerambursabili.

Lucrările la pod sunt în curs de desfăşurare şi costă aproximativ cinci milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici