Conducerea PNL, reunită în mai pentru mandatul pentru renegocierea protocolului de guvernare

Conducerea PNL se va reuni în jurul datei de 10 mai pentru a evalua şefii de agenţii, secretarii de stat şi miniştri. Potrivit unor surse liberale, în PNL „poate exista o flexibilitate” pentru renegocierea protocolului coaliţiei de guvernare.

184 afișări
Imaginea articolului Conducerea PNL, reunită în mai pentru mandatul pentru renegocierea protocolului de guvernare

PNL, Facebook

„Biroul Politic Naţional al PNL va face, în jurul datei de 10 mai, o evaluare a şefilor de agenţii, secretari de stat şi miniştri şi va ieşi cu un mandat clar privind discuţiile în coaliţie, la acest moment, fiind luate în calcul posturile prevăzute în protocolul PSD-PNL, şi anume Ministerul Proiectelor Europene, cel al Transporturilor şi cel al Finanţelor”, au precizat surse liberale.

Conform calendarului discutat în coaliţie, liberalii speră ca „la sfârşit de mai, început de iunie” discuţiile să fie încheiate şi să aibă loc procedurile parlamentare pentru noul Guvern, cu consultări, audieri şi vot în Parlament.

„În cazul în care protocolul de guvernare se schimbă, ar putea intra în discuţii şi cei de la UDMR”, adaugă sursele citate.

O altă discuţie ar putea viza numărul secretarilor de stat, PNL având în prezent 35 de secretari de stat în Executiv. Analiza liberalilor va viza activitatea acestor sercetari de stat, atât în ministere cât şi la nivel politic, în partid.

„Există flexibilitate şi la PNL, şi la partenerii de guvernare. Această flexibilitate nouă ne-o dă BPN”, potrivit surselor liberale.

De asemenea, liberalii spun că reducerea numărului ministerelor este posibilă: „Mai multe nu cred, mai puţine e de dorit”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici