Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a discuta nominalizarea la conducerea Ministerului Justiţiei - surse

Conducerea PNl se va reuni, miercuri, de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, unul dintre subiecte fiind nominalizarea pentru portfoliul Justiţiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

582 afișări
Imaginea articolului Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a discuta nominalizarea la conducerea Ministerului Justiţiei - surse

Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a discuta nominalizarea la conducerea Ministerului Justiţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Şedinţa conducerii PNL era programată pentru această săptămână, forul întrunindu-se o dată pe lună conform noului Statut adoptat de Congresul PNL.

Plenul Senatului a aprobat, în 26 martie, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la Curtea Constituţională, mandat care va începe în luna iunie. Urmare a deciziei Senatului, Mona Pivniceru a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei, în care era susţinută de PNL.

Conform înţelegerilor din USL de la formarea Guvernului, portofoliul Justiţiei revine liberalilor. Însă, după demisia Monei Pivniceru, premierul Victor Ponta a preluat conducerea MJ ca interimar, propunându-şi să rezolve problema numirii procurorului general şi a şefului DNA.

Liberalii sunt nemulţumiţi de faptul că premierul Ponta ar putea-o desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA.

Victor Ponta ar urma să facă marţi anunţul privind propunerile sale pentru cele două funcţii, după discuţia cu secţia de procurori a CSM, care are loc la ora transmiterii acestei ştiri, care va fi urmată şi de o discuţie a premierului cu preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Ponta, ministrul interimar al Justiţiei, nu a exclus, vineri seară, varianta ca fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi să fie numită la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adăugând că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă această persoană, considerată "omul lui Băsescu", va fi numită la DNA.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.

Antonescu a precizat, într-o emisiune la Antena 3, că PNL nu a cedat Ministerul Justiţiei lui Victor Ponta pentru 45 de zile, dar "nu e exclus să-l cedeze de tot", însă premierul a dorit să asume interimatul "pentru soluţionarea problemei numirii procurorului general şi procurorului şef al DNA".

"În eventualitatea ca domnul Ponta să o desemneze pe doamna Kovesi în fruntea DNA, eu mă opun", a mai declarat preşedintele PNL.

El a precizat că această opinie i-a împărtăşit-o şi premierului Victor Ponta.

"Nu sunt de acord, mă opun, consider că e o mare greşeală şi din punct de vedere al sistemului juridic, dar şi politic o eventuală numire a doamnei Kovesi", a subliniat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai susţinut că nu doreşte ca în acest fel să influenţeze numirea procurorilor şefi şi nici nu a făcut vreo propunere de numire a cuiva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici