Conducerea Senatului nu a acceptat solicitarea lui Voicu de a fi ascultat în plen

Biroul Permanent al Senatului nu a acceptat solicitarea lui Cătălin Voicu de a-şi susţine punctul de vedere în plen, hotărârea fiind luată prin consens, întrucât membrii conducerii acestei Camere au apreciat că toate procedurile au fost respectate.

36 afișări
Imaginea articolului Conducerea Senatului nu a acceptat solicitarea lui Voicu de a fi ascultat în plen

Conducerea Senatului nu a acceptat solicitarea lui Voicu de a fi ascultat în plen (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Surse din conducerea Senatului au declarat pentru MEDIAFAX că solicitarea senatorului Cătălin Voicu nu a fost supusă la vot, membrii Biroului Permanent considerând că toate procedurile pe care le-a urmat forul legislativ în cazul respectiv au fost respectate, astfel că solicitarea nu are temei.

Senatorul Cătălin Voicu a solicitat în cererea adresată Biroului Permanent al Senatului să îi fie respectat dreptul constituţional, legal şi regulamentar de a fi ascultat în plenul Senatului României, în vederea încuviinţării cererii de arestare preventivă.

Voicu cere punerea pe ordinea de zi a primei şedinţe de plen a Senatului a audierii sale.

El precizează în cerere că hotărârea Senatului nr. 5/2010 a fost adoptată fără a fi realizată procedura prealabilă şi obligatorie a ascultării sale, "în condiţiile în care se ştia, fiind un un fapt de notorietate publică datorită mass-media, că se afla într-o situaţie de imposibilitate obiectivă de a fi prezent în plenul Senatului pentru a fi ascultat".

"Consider că solicitarea mea este cu atât mai justificată în condiţiile în care cererea de încuviinţare a arestării preventive a unui parlamentar constituie o premieră juridică şi instituţională în România şi în contextul în care există indicii temeinice că sunt ţinta unei vendete politică şi că am fost supus unui linşaj mediatic prin scurgeri de informaţii dirijate de la DNA sau de la SRI, instituţii aflate sub controlul şefului statului", se mai arată în cererea senatorului Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici