Comunicat de presă  Conferinţa Europeană de Psihiatrie şi Sănătate Mintală „Galatia 2023”, ediţia a VII-a

1254 afișări
Imaginea articolului Conferinţa Europeană de Psihiatrie şi Sănătate Mintală „Galatia 2023”, ediţia a VII-a

Unul dintre cele mai importante evenimente medicale din domeniul psihiatriei, Conferinţa Europeană de Psihiatrie şi Sănătate Mintală „Galatia 2023”, ediţia a VII-a, va avea loc în perioada 17-21 mai.

Evenimentul, care va avea loc în sistem hibrid, este organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi – Facultatea de Medicină şi Farmacie – şi Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în parteneriat cu Universitatea „Danubius” Galaţi, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Colegiul Farmaciştilor din România şi Academia Română.

Ca şi la ediţiile precedente, vor participe medici psihiatri din ţară şi străinătate, medici de familie, medici din alte specialităţi care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmacişti, psihologi, filosofi, sociologi, asistenţi medicali, dar şi specialişti din alte domenii de activitate. Şi la ediţia din 2023, tema principală este „Interdisciplinaritatea în psihiatrie”, fiind în concordanţă cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu.

„Este o onoare pentru Universitatea <<Dunărea de Jos>> Galaţi să găzduiască lucrările Conferinţei Europene de Psihiatrie şi Sănătate Mintală <<GalatiA 2023>>, ediţia a VII-a.

Având un înalt nivel ştiinţific, se încadrează în eforturile generale de dezvoltare academică. Mulţumesc echipei organizatoare, specialiştilor, invitaţilor, şi urez succes tuturor participanţilor”, a transmis rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, Prof. Univ. Dr.  Lucian Puiu Georgescu.


Printre invitaţii din străinătate se numără:

  • Dr. Gerard Fitoussi - Preşedintele Societăţii Europene de Hipnoză;
  • Prof. Univ. Armida Mucci - Preşedinte al Societăţii Italiene de Reabilitare Psihosocială;
  • Prof. Univ. Dr. Michael Davidson - Şef al Departamentului de Psihiatrie al Centrului Medical Sheba şi Profesor de Psihiatrie la Facultatea de Medicină Sackler;
  • Prof. Univ. Dr. Orhan Derman  - Preşedintele Asociaţiei Sănătăţii Adolescenţilor din Turcia;
  • Prof.Univ. Dr. Silvana Galderisi - Preşedintele Societăţii italiene de psihopatologie (SOPSI), preşedinte al Comitetului permanent pentru etică al Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie;
  • Alex Schubert  -Director executiv al Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP)
  • Dr. Vassilios Fanos -  Profesor de Pediatrie la Universitatea din Cagliari, director al Unităţii de terapie intensivă neonatală, Azienda Ospedaliero - Universitaria Cagliari, director al Şcolii de pediatrie, Universitatea din Cagliari.

„La trei ani de la începutul pandemiei avem, în sfârşit, ocazia de a ne revedea faţă în faţă. Au fost trei ani dificili pentru cei implicaţi în lumea medicală.

Am învăţat lucruri noi, dar, mai presus de toate, am dobândit cu toţii abilitatea de a ne depăşi propriile bariere. Chiar dacă s-au desăşurat online, ultimele trei ediţii ale conferinţei s-au bucurat de un real succes. Am reuşit, împreună, să comunicăm virtual, dovedind, o dată în plus, faptul că ne putem adapta oricărei situaţii.

Conferinţa este de interes pentru cercetători, dar şi pentru studenţii noştri, dovadă stă şi numărul mare al celor care s-au înscris. Acest important eveniment medical a luat naştere în urmă cu şapte ani, scopul fiind acela de a sprijini programele de sănătate mintală din România.

De-a lungul anilor, temele participanţilor au devenit tot mai complexe, ajungând să atingă zonele cele mai importante ale acestui fascinant domeniu, cel al explorării complexităţii minţii umane”, a declarat Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubara, medic primar psihiatru, preşedintele Conferinţei.

Întregul eveniment ştiinţific medical din perioada 17-21 mai a fost creditat de către Colegiul Medicilor cu 30 credite EMC, cu 15 credite de catre OAMMR si este in process de creditare de catre Colegiul Psihologilor si Colegiul Farmacistilor.

Locul de desfăşurare al evenimentului este sediul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, Sala Senatului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici