Congresul PC a decis înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al partidului

Congresul PC a stabilit, duminică, înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al partidului, adoptând, în acest sens, modificarea statutului formaţiunii conservatoare.

21 afișări

Prim-vicepreşedintele PC va fi ales de Consiliul Naţional al partidului şi va exercita, în lipsa preşedintelui PC, atribuţiile de conducere.

Pentru această funcţie candidează doar Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4.

Alte modificări ai statutului se referă la alegerea a minim trei secretari generali adjuncţi şi minim şapte secretari executivi de către Biroul Politic al partidului, la propunerea secretarului general.

Vicepreşedinţii PC vor fi în număr de minim şapte şi vor fi aleşi de Consiliul Naţional, iar în organizaţiile locale vor avea loc alegeri o dată la patru ani, faţă de doi ani cât este în prezent, a mai stabilit congresul PC.

Congresul PC a mai adoptat, duminică, şi raportul de activitate parlamentară, prezentat de purtătorul de cuvânt al partidului, Bogdan Ciucă, în care se arată că PC doreşte modificarea Constituţiei şi a legii electorale.

Ciucă a spus că trebuie introdusă în Constituţie incompatibilitatea funcţiilor de parlamentar şi de ministru, arătând că nu pot exista "oameni orchestră".

PC doreşte şi modificarea legii electorale, în sensul ca acela care este ales primul în colegiu să fie declarat câştigător şi să devină parlamentar, a mai spus Ciucă, arătând că trebuie introdusă şi o prevedere pentru stoparea migraţiei parlamentarilor de la un partid la altul, după modelul aleşilor locali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici