Consiliul Naţional al PNL, convocat pe 12 martie. Decizia instanţei în cazul lui Orban, aşteptată pe 5 martie

Consiliul Naţional a PNL şi Biroul Politic Naţional au fost convocate în data de 12 martie, la aproximativ o săptămână distanţă de data la care este aşteptată decizia definitivă a instanţei în dosarului preşedintelui PNL, Ludovic Orban, liderul liberalilor declarându-se, luni, "optimist".

172 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional al PNL, convocat pe 12 martie. Decizia instanţei în cazul lui Orban, aşteptată pe 5 martie

Consiliul Naţional al PNL, convocat pe 12 martie. Decizia instanţei în cazul lui Orban, aşteptată pe 5 martie

„Fără să vrei va exista o legătură, dar nu din acest motiv am convocat întrunirea Biroului Naţional şi Consiliului Naţional. În conformitate cu Statutul PNL, Consiliul Naţional se convoacă o dată la şase luni şi s-a împlinit termenul, iar BPN se întâlneşte cu o periodicitate lunară”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, întrebat dacă există vreo legătură între data la care a fost convocat Consiliul Naţional al partidului şi data la care este aşteptă decizia definitivă a instanţei în dosarul în care este anchetat.

Ludovic Orban a afirmat că este „optimist şi încrezător”, precizând că nu există temei pentru a modifica decizia instanţei de fond care a constatat nevinovăţia sa.

„Modul în care a decurs cercetarea judecătorească făcută de completul de apel al ÎCCJ mă face sî fiu extrem de optimist şi să cred că nu a apărut nimic în plus faţă de ceea ce a apărut în cursul cercetărilor judecătoreşti la instanţa de fond. Dimpotrivă, au apărut elemente care sunt în favoarea mea, ceea ce mă face să cred şi să fiu convins că nu există temei pentru a se modifica decizia instanţei de fond, de achitare (...) Eu sunt optimist, încrezător (...)”, a răspuns Orban, întrebat ce va face dacă decizia instanţei nu îi va fi favorabilă.

În 31 ianuarie 2017, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, în dosarul în care este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată de procurorii anticorupţie, cu apel.

Dosarul a fost repartizat Completului de cinci judecători, al cărui preşedinte este Iulian Dragomir. Din complet mai fac parte şi judecătorii Ştefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Şerban şi Cristina Geanina Arghir.

Decizia de achitare a fost luată în majoritate, doi judecători au decis achitarea în timp ce al treilea judecător a considerat că fostul candidat PNL la Primăria Capitalei ar trebui condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Ludovic Orban, în prezent preşedinte PNL, a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie. Procesul a durat mai puţin de un an. Procurorii susţin că pe 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici