Consiliul Ordinului „Steaua României” i-ar putea retrage astăzi DECORAŢIA eurodeputatului Cristian Preda. Decizia, în contextul discuţiilor privind o lege a defăimării

Preşedintele Consiliului de onoare al Ordinului „Steaua României”, Costin Georgescu, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că forul se va întâlni miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta solicitarea retragerii decoraţiei acordate în 2009 europarlamentarului Cristian Preda.

1378 afișări
Imaginea articolului Consiliul Ordinului „Steaua României” i-ar putea retrage astăzi DECORAŢIA eurodeputatului Cristian Preda. Decizia, în contextul discuţiilor privind o lege a defăimării

Consiliul Ordinului „Steaua României” i-ar putea retrage astăzi DECORAŢIA eurodeputatului Cristian Preda

„Da (vom discuta – n.r), sigur, în principiu, da, dacă va fi cvorum. Mâine (miercuri – nr.), dar cu condiţia că trebuie să fie majoritatea celor care fac parte din Consiliu ca să poată vota, dacă se pune problema votului. Va fi de la ora 16:00, la Cotroceni”, a declarat Georgescu, pentru MEDIAFAX.

Europarlamentarul Cristian Preda a confirmat, pentru MEDIAFAX, că se va prezenta la discuţia de miercuri.

De asemenea, acesta a solicitat ca audierea sa să fie publică, însă a susţinut că i-a fost refuzată cererea.

„Da, realmente nu înţeleg de ce, pentru că această audiere va avea loc în contextul în care se dezbate, în societatea românească, propunerea unei legi a defăimării. E o temă care a trezit preocupare în minţile unor români, pentru a fi o ocazie să arate cu degetul către adversarii lor politici şi să-i califice pe trădători. Pe scurt, există, cred eu, un interes public pentru o discuţie în care un deputat european este chemat să dea seamă pentru că ar fi defăimat ţara prin criticile aduse guvernelor PSD-ALDE. Dar s-a refuzat cererea, Cancelaria ordinelor care se ocupă de gestionarea decoraţiilor a spus că nu e de acord cu accesul public”, a declarat Preda, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de ce i-a fost refuzată cererea lui Preda, preşedintele Consiliului, Costin Georgescu, a răspuns: „ Nu poate să fie (şedinţă publică – n.r). Cum să fie? Ne întâlnim între noi, discutăm între noi. Nu e tribunal. E o discuţie, atâta. Sigur, ce se va spune acolo, se va spune, nu e nimic secret. E o solicitare de retragere, nu e un denunţ”.

Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat, în 14 martie, în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, ca urmare a criticilor aduse în Parlamentul European Guvernelor Grindeanu şi Tudose.

"Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE Guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei Ionel Haiduc", anunţase europarlamentarul, pe Facebook.

Ionel Haiduc şi-a dat demisia din Consiliul de Onoare în 13 martie, potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici