Consiliul Permanent al UDMR îl sprijină pe Kelemen Hunor pentru Preşedinţie

Consiliul Permanent al UDMR, întrunit, vineri, la Târgu Mureş, a decis, după discuţii cu potenţialii candidaţi la Preşedinţie din partea uniunii, să sprijine candidatura preşedintelui executiv Kelemen Hunor.

20 afișări
Imaginea articolului Consiliul Permanent al UDMR îl sprijină pe Kelemen Hunor pentru Preşedinţie

Kelemen Hunor (Montaj foto)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, după încheierea dezbaterilor, că au avut loc discuţii cu cei trei potenţiali candidaţi - senatorul Frunda Gyorgy, vicepreşedintele executiv, deputatul Borbely Laszlo, şi preşedintele executiv, deputatul Kelemen Hunor, iar Consiliul Permanent a optat pentru cel din urmă.

Marko a afirmat că decizia finală legată de candidatul UDMR la Preşedinţie va fi luată de Consiliul Reprezentanţilor Unionali, care se va întruni sâmbătă, la Târgu Mureş.

"Prima decizie pe care am luat-o şi care este o propunere, bineînţeles, pentru că CRU va decide, este ca UDMR să aibă propriul candidat pentru prezidenţiale. Am discutat şi posibilii candidaţi şi am formulat şi aici o propunere, nu prin vot - trebuie să vă spun acest lucru - ci în urma dezbaterii acestei probleme, ajungând la un consens, după ce am avut o discuţie în prealabil şi cu posibilii candidaţi. Deci cu colegii care au fost nominalizaţi în mod informal, cu domnul Borbely Laszlo, cu domnul Gyorgy Frunda, cu domnul Kelemen Hunor", a afirmat preşedintele UDMR.

Potrivit lui Marko Bela, atât colegii săi posibilii candidaţi, cât şi Consiliul Permanent al UDMR ar fi avut ca primă propunere ca el să îşi asume candidatura, însă a declinat propunerea.

"Eu am considerat că, totuşi, preşedintele UDMR nu este singurul politician care poate să facă faţă, are şi altă menire în această perioadă şi, în acelaşi timp, trebuie să dovedim că în UDMR sunt mai mulţi politicieni care sunt prezidenţiabili. Şi astfel, prin consens şi prin discuţii cu posibilii candidaţi şi prin voinţa lor, vom propune CRU să îl avem drept candidat pentru prezidenţiale pe domnul Kelemen Hunor", a declarat Marko Bela.

Acesta a adăugat că propunerea Consiliului Permanent al UDMR va avea "greutate".

Întrebat care au fost atuurile lui Hunor, în raport cu ceilalţi potenţiali candidaţi, Marko Bela a arătat că acestea vor fi dezvăluite la CRU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici