Constantin Gheorghe : PDL va solicita dezbaterea urgentă a OUG privind amânarea majorării salariilor

Liderul grupului PDL din Senat, Gheorghe Constantin, a declarat, miercuri, că democrat-liberaliii vor solicita conducerilor celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea în regim de urgenţă a OUG privind amânarea majorării salariilor profesorilor.

102 afișări
Imaginea articolului Constantin Gheorghe : PDL va solicita dezbaterea urgentă a OUG privind amânarea majorării salariilor

Constantin Gheorghe : PDL va solicita dezbaterea urgentă a OUG privind amânarea majorării salariilor

Gheorghe a afirmat că PDL va solicita conducerilor Senatului şi Camerei Deputaţilor ca Ordonanţa de urgenţă prin care majorarea salariilor profesorilor este amânată pentru 1 aprilie 2009 să fie dezbătută în regim de urgenţă de Parlament, în cursul săptămânii viitoare.

Liderul senatorilor PDL a apreciat că, în cazul în care Parlamentul va dezbate săptămâna viitoare Ordonanţa de urgenţă, există toate şansele ca ea să fie respinsă, având în vedere declaraţiile majorităţii liderilor politici, prin care era criticat actul emis de Guvern.

Vicepreşedintele Senatului, Doru Ioan Tărăcilă, a apreciat, miercuri, că ordonanţa Guvernului ar putea fi respinsă de cele două Camere ale Parlamentului în maxim trei zile, cu condiţia ca voinţa politică a partidelor care au criticat actul Guvernului să se manifeste concret în mobilizarea parlamentarilor.

Camera Deputaţilor şi-a suspendat şedinţele odată cu apropierea campaniei electorale, în timp ce Senatul şi-a redus programul de lucru la doar două zile pe săptămână.

Guvernul va identifica alte soluţii pentru a bloca majorarea cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice, în cazul în care Parlamentul va respinge ordonanţa de urgenţă prin care termenul de aplicare a legii a fost amânat până în luna aprilie 2009, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici