Constantin: Susţinerea lui Udrea de către Băsescu era un secret poate doar pentru Diaconescu

Preşedintele PC Daniel Constantin a scris, joi, pe blogul personal, că susţinerea deschisă a preşedintelui Băsescu pentru candidatura Elenei Udrea "nu mai era un secret pentru nimeni, poate doar pentru Cristian Diaconescu".

249 afișări
Imaginea articolului Constantin: Susţinerea lui Udrea de către Băsescu era un secret poate doar pentru Diaconescu

Traian Băsescu, Elena Udrea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Candidatura Elenei Udrea la preşedinţie, susţinuta deschis de preşedintele Băsescu, nu mai era un secret pentru nimeni. Poate doar pentru Cristian Diaconescu, dar pentru domnia sa, o spun cu regret, realitatea pare să aibă multe alte secrete", a scris Constantin.

El spune că forţele de dreapta "se descompun, pe zi ce trece, în zeci de particule fără importanţă", adică "se fac praf" şi apreciază că "alianţa PNL-PDL este un paradox matematic în care unu plus unu fac zero, iar zero candidează".

"Iar cine spera că Alianţa PNL-PDL va salva «dreapta», înseamnă că e mai naiv decât Cristi Diaconescu. Evaluată obiectiv, această «fuziune» este un paradox matematic. Pentru prima dată în istorie 1 plus 1 fac (aproape) zero. Iar zero candidează. Concret: PNL şi-a distrus bazinul electoral, pierzând dintr-o lovitură electoratul ostil lui TraiTraian Băsescuectoratul ostil baronilor PDL, precum şi electoratul liberal conservator (...) De partea cealaltă, PDL a pierdut atât electoratul lui Traian Băsescu, cât şi curentul civic «reformist», destul de activ în marile oraşe şi pe internet. Iar lovitura decisivă pe care şi-au aplicat-o cele două partide este chiar Klaus Johannis, un candidat sublim, dar absent cu desăvârşire, pentru care campania prezidentială este, cel mult, o oportunitate turistică – mai cunoaşte ţara!(...)", a mai comentat Constantin.

Liderul PC a concluzionat că rezultatul alegerilor prezidenţiale este, în aceste condiţii, previzibil, Victor Ponta fiind ales preşedintele României şi că rămâne de văzut dacă dreapta va reuşi un proiect credibil sau "se va topi în neputinţă".

"In aceste condiţii, dincolo de rezultatul previzibil şi absolut natural al alegerilor din această toamnă – Victor Ponta va fi Preşedintele României – rămâne de văzut dacă, mai devreme sau mai târziu, ceea ce se cheamă azi “dreapta” va reuşi să propună un proiect serios şi credibil, rupt de trecut, sau se va topi în neputinţă", a afirmat Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici