Consultări la Cotroceni, între reprezentanţii PDL şi preşedintele Băsescu

Consultările şefului statului cu reprezentanţii PDL au început, vineri, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Traian Băsescu are primele consultări cu liderii PDL, deşi iniţial aceştia fuseseră chemaţi ultimii.

645 afișări
Imaginea articolului Consultări la Cotroceni, între reprezentanţii PDL şi preşedintele Băsescu

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ulterior, de la 17.30, preşedintele va discuta cu reprezentanţii USL.

Apoi, la consultări vor intra reprezentanţii UDMR, după care grupul minoritatilor, iar la final, UNPR.

Guvernul Ungureanu a căzut în urma adoptării moţiunii de cenzură, în Parlament fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "împotrivă", iar patru voturi fiind anulate.

"În temeiul art. 85 alin. (1) şi al art. 103 alin. (1) din Constituţia României, în conformitate cu care «Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament», având în vedere demiterea Guvernului în urma retragerii de către Parlament a încrederii acordate şi ţinând cont de faptul că niciun partid politic nu are o majoritate absolută a locurilor din Parlamentul României, vă invit la Palatul Cotroceni, în data de 27 aprilie 2012, conform programului anexat, pentru consultări în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru", se arată în invitaţia transmisă de Traian Băsescu preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici