Consultări româno-cehe pe teme bilaterale şi europene, inclusiv privind aderarea la Schengen

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu, va avea, marţi, la Praga, consultări bilaterale, printre temele abordate figurând Strategia europeană privind regiunea dunăreană, aderarea României la Spaţiul Schengen şi Serviciul European de Acţiune Externă.

28 afișări
Imaginea articolului Consultări româno-cehe pe teme bilaterale şi europene, inclusiv privind aderarea la Schengen

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Aurescu se va întâlni cu coordonatorul Departamentului pentru Afaceri Europene al Guvernului ceh Michal Sedlacek, precum şi cu Jiri Schneider, adjunctul ministrului afacerilor externe pentru problematica europeană.

Consultările bilaterale vor viza aspecte referitoare la consolidarea dialogului politic bilateral, în domeniile în care cele două state au o abordare comună la nivel european, dar şi internaţional.

În cadrul întâlnirilor vor fi discutate teme de interes european, precum Strategia europeană privind regiunea dunăreană, aderarea României la Spaţiul Schengen, Serviciul European de Acţiune Externă şi noua Perspectivă Financiară, respectiv revizuirea bugetului UE.

"Totodată, întrevederea va reprezenta un prilej pentru un schimb aprofundat de idei pe teme de securitate, prin abordarea aspectelor de interes pentru România şi Cehia în perspectiva Summitul NATO de la Lisabona", explică MAE precizând că în cadrul vizitei în Cehia, secretarul de stat Bogdan Aurescu va avea şi o întrevedere cu Jan Fulik, adjunct al ministrului apărării pentru relaţii internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici