Consulul general al României la Torino, chemată la Bucureşti pentru consultări

Consulul general al României la Torino, Iulia Buje, a fost chemată la consultări la Bucureşti, în legătură cu declaraţii apărute în presă, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.

34 afișări
Imaginea articolului Consulul general al României la Torino, chemată la Bucureşti pentru consultări

Actualul ministru de Interne italian, Roberto Maroni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consulul general al României la Torino, Iulia Buje, a fost chemată la consultări la Bucureşti", a spus Şerbănescu, precizând că este vorba despre declaraţiile pe care aceasta le-ar fi făcut pentru un cotidian central.

MAE a transmis de asemenea o scurtă declaraţie de presă, potrivit căreia "Consulul României la Torino, Iulia Buje, a fost chemată la consultări la Bucureşti pentru a da clarificări în legătură cu declaraţiile cu care este citată într-un articol de presă".

Consulul general al României la Torino, Iulia Buje, susţine, într-o declaraţie acordată ziarului "Cotidianul", că, în perioada 1998-2000, actualul ministru de Interne italian, Roberto Maroni, a sunat de mai multe ori la Consulatul de la Milano pentru a interveni pentru trei angajaţi români ai săi.

Maroni respinge acuzaţiile că ar fi angajat imigranţi români

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, respinge acuzaţiile că ar fi angajat imigranţi români în mod ilegal pentru treburi casnice şi va iniţia o acţiune în justiţie împotriva acestor afirmaţii "lipsite de fundament", a declarat vineri purtătorul său de cuvânt, Isabella Votino, citată de ANSA.

"Ştirea e inventată în totalitate. Maroni nu a avut niciodată angajaţi casnici români. Prin urmare, ministrul le-a cerut avocaţilor săi să procedeze legal", afirmă Isabella Votino.

Roberto Maroni l-a "informat despre acest caz pe ministrul de Externe Franco Frattini, cu care a discutat despre iniţiativele ce trebuie luate pe plan diplomatic pentru a se stabili dacă într-adevăr consulul a oferit presei române aceste informaţii incredibile, lipsite de orice fundament", precizează purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi:

Maroni a intervenit în trecut la Consulat pentru angajaţii săi români

Mai multe ONG-uri cer MAE să ia poziţie faţă de situaţia românilor din Italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici