Continuă întâlnirile între partide. Cîţu: Nu putem spune că totul este roz între PNL şi PSD/ Ciolacu: Poate ajungem la priorităţi

  • „Un guvern cu PNL este cea mai bună soluţie în acest moment”, declară Marcel Ciolacu.
  • Despre declaraţia lui Florin Cîţu, potrivit căruia „nu putem spune că totul este roz între PNL şi PSD, dar suntem responsabili”, Ciolacu spune: „continuăm întâlnirile şi poate vom ajunge la priorităţi”.
477 afișări
Imaginea articolului Continuă întâlnirile între partide. Cîţu: Nu putem spune că totul este roz între PNL şi PSD/ Ciolacu: Poate ajungem la priorităţi

Întrebat câte şanse dă pentru un guvern cu PNL, Marcel Ciolacu spune: „Eu cred că este cea mai bună soluţie în acest moment. Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu îşi permite în acest moment o astfel de abordare”.

Întrebat, mai departe, despre afirmaţia lui Florin Cîţu, potrivit căruia „nu putem spune că totul este roz între PNL şi PSD, dar suntem responsabili”, Ciolacu spune: „am avut o primă întâlnire şi o să continuăm să avem aceste întâlniri şi poate vom ajunge la priorităţile românilor şi vom continua în direcţia corectă”.

În opinia liderului PSD, prioritatea este să vadă ce e de făcut până în februarie - martie şi pe urmă să existe discuţii despre finalizarea mandatului, dacă nu vor fi alegeri anticipate.

Întrebat dacă va accepta un premier de la PNL, Ciolacu a spus doar că el crede că şi Florin Cîţu a acceptat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.

În ce priveşte rotaţia premierilor despre care s-a vorbit joi, Ciolacu spune că nu a mai „aprofundat” subiectul nici cu Cîţu, nici cu familia sa.

Ciolacu spune că nu trebuie pornit de la împărţitul ministerelor „fără să vorbim de oamenii cei mai capabili să ocupe acele funcţii, fie oameni politici sau specialişti, cum de exemplu este domnul Jianu”.

„Haideţi să stabilim principiile, haideţi să lăsăm lucrurile într-un făgaş normal. Aţi văzut ce a însemnat să împarţi portofoliile în fes, fiindcă asta s-a întâmplat. Fostul guvern s-a împărţit în fes şi fiecare cum a tras şi pe urmă a căutat. Dacă acea logică nu a funcţionat, sunt ferm convins că vom găsi dialog cu cei de la PNL, dacă ne hotărâm să facem această alianţă, să schimbăm acesată logică”, adaugă Marcel Ciolacu.

Acesta s-a declarat ferm convins că PSD va găsi dialog cu cei de la PNL dacă se decid să facă alianţă.

Întrebat dacă UDMR trebuie să se regăsească în noua formulă guvernamentală, Ciolacu a răspuns: „cred că e necesar ca UDRM şi minorităţile naţionale să fie prinse în această construcţie politică, pentru că este o construcţie politică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici