Contractele de închiriere pentru imobile de protocol sau de serviciu vor fi reziliate

Contractele de închiriere ale persoanelor care ocupă fără drept locuinţe de protocol sau de serviciu ale RA-APPS vor fi reziliate, astfel încât spaţiile să poată fi eliberate cât mai rapid şi puse la dispoziţia demnitarilor, a declarat, miercuri, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan.

2 afișări
Imaginea articolului Contractele de închiriere pentru imobile de protocol sau de serviciu vor fi reziliate

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan (Sursa: Mediafax Foto)

"Avem demnitari cu locuinţe de serviciu în spaţii propuse pentru vânzare şi, pe măsură ce se eliberează spaţiile pentru locuinţele de serviciu de către persoanele care nu au dreptul să mai stea acolo, vor fi mutaţi în aceste blocuri. Pentru cei care sunt în momentul de faţă cu contracte de închiriere în spaţiile prevăzute pentru locuinţe de protocol sau de serviciu, vom analiza contractele şi vom trece la rezilierea lor, în aşa fel încât în cel mai scurt timp posibil să putem constitui acest fond de locuinţe de protocol şi de serviciu", a spus secretarul general al Guvernului, în subordinea căruia funcţionează Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

El a arătat că locuinţele de serviciu libere vor putea fi închiriate temporar misiunilor diplomatice sau vor fi scoase la licitaţie.

Bolojan a mai arătat că toţi chiriaşii din imobilele RA-APPS au fost notificaţi că nu le vor mai fi prelungite contractele şi că locuinţele neincluse în lista de protocol sau de serviciu vor fi vândute prin licitaţie publică.

"Odată cu transferul unui imobil în domeniul public al statului, avem baza legală să trecem la rezilierea în instanţă. Probabil că vor fi procese, dar cred că în momentul de faţă nu se mai pune problema ca cineva să se gândească să stea aşa cum a stat şi până acum. De altfel, din semnalele care ne-au fost transmise de la regie, am înţeles că deja s-au eliberat unele vile unde chiriile nu mai sunt cele care au fost până acum", a spus Bolojan.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre conform căreia o serie de imobile ale RA-APPS, între care cele locuite de Mircea Geoană şi Şerban Mihăilescu, sunt trecute în categoria celor de protocol, astfel că actualii chiriaşi trebuie să le evacueze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici