Contre dure între Traian Băsescu şi Robert Turcescu, la congresul PMP. Fostul ziarist: Mă aşteptam să rămâneţi preşedinte. Băsescu: Să ajung ca Iliescu să mă târâi prin partid?

La Congresul PMP de sâmbătă a fost o dispută între Robert Turcescu şi Traian Băsescu. Deputatul PMP s-a arătat supărat că acesta nu a rămas preşedinte până după alegerile europarlamentar, în timp ce Băsescu i-a reproşat dispreţul pentru unirea României cu Republica Moldova.

13586 afișări
Imaginea articolului Contre dure între Traian Băsescu şi Robert Turcescu, la congresul PMP. Fostul ziarist: Mă aşteptam să rămâneţi preşedinte. Băsescu: Să ajung ca Iliescu să mă târâi prin partid?

Scandal între Traian Băsescu şi Robert Turcescu, la congresul PMP. Fostul ziarist: Mă aşteptam să rămâneţi preşedinte. Băsescu: Să ajung ca Iliescu să mă târâi prin partid?

"Eu sunt supărat pe Traian Băsescu. Am auzit teoria că în politică nu mai există lideri. Credeţi că ar fi reuşit să întoarcă Portugalia rezultatul dacă nu l-ar fi avut pe Ronaldo în teren? Trebuie să admitem că PMP a făcut şi erori politice despre care trebuie să vorbim al un Congres. Una dintre marile erori este decizia de a colabora cu PSD în Consilii Locale sau Consilii Judeţene. Aceste alianţe ar trebui să fie denunţate cât mai rapid. Decizia de fuziune cu UNPR a fost greşită politic şi ne-a costat. Electoratul nostru este unul băsist, iar atitutinea noastră confuză în legătură cu modificarea legilor Justiţiei ne-a costat şi ne va costa din perspectivă electorală. Am auzit de nenorocirile pe care le face Firea la primărie, dar consilierii noştri ce fac? Sunt supărat pe Traian Băsescu că n-a rămas preşedinte până după alegerile europarlamentare. Nu vă îmbătaţi cu discursuri sforăitoare. Domnule Băsescu, m-aş fi aşteptat ca în această furtună politică pe care o traversăm să rămâneţi la cârma partidului", a afirmat deputatul PMP, Robert Turcescu.

"Şi eu m-aş fi aşteptat, ca parlamentar, să mergeţi prin ţară şi să vorbiţi cu oamenii din organizaţii. Şi eu m-as fi asteptat ca, în calitate de parlamentar să fiţi capabil să vă rezolvaţi problema cu secretara de la Constanţa. (…)Totul are o limită, iar eu nu v-am anunţat astăzi domnule Turcescu, v-am cerut convocarea Congresului din octombrie anul trecut. V-am spus că doresc să renunţat la sefia partidului, că e momentul unei echipe mai tinere. Ce vreţi să ajung ca Iliescu să mă târâi prin partid. Am înţeles din discurs dispreţul pentru proiectul unionist. Vreau să vă spun pentru că mie mi-e drag şi ţin la el, am vrut o echipă care să convingă că reunificarea ţării este o prioritate. Şi unificarea ţării e fundamental. Vă doresc tot binele din lume şi nu vă luaţi după ce vă spun alţii ne-a lăsat căpitanul nostrum. Măi, oameni buni un căpitan are şi el o licenţă care expiră", a replicat Traian Băsescu.

Liderul PMP Traian Băsescu a primit, sâmbătă, la Congresul extraordinar al formaţiunii, titlul de preşedinte de onoare al partidului. Evenimentul a avut loc înainte să fie aleasă noua conducere a PMP în persoana deputatului Eugen Tomac, singurul candidat înscris în cursă.

Un număr de 2.545 de delegaţi din ţară şi din străinătate participă, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PMP. Conducerea PMP va avea în total 14 locuri, de secretari executivi, opt vicepreşedinţi, trei secretarii generali adjuncţi şi, o funcţie de preşedinte, de preşedinte executiv, secretar general şi trezorier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici