Corlăţean a discutat cu Westerwelle despre aderarea la Schengen

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a avut, sâmbătă, o întrevedere cu ministrul de Externe german, Guido Westerwelle, în cadrul căreia oficialul român a prezentat argumentele pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen.

393 afișări
Imaginea articolului Corlăţean a discutat cu Westerwelle despre aderarea la Schengen

Guido Westerwelle (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întâlnirea a avut loc în marja Conferinţei de Securitate de la München.

Conform unui comunicat al MAE român remis agenţiei MEDIAFAX, cei doi miniştri au salutat stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale dintre România şi Germania, reliefat atât de contactele frecvente la nivel înalt din ultimii ani, cât şi de consolidarea poziţiei Germaniei de prim partener comercial al României.

Ministrul Titus Corlăţean a evocat acţiunile organizate la finalul anului trecut, de aniversare a 20 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, considerate un foarte bun indicator al relaţiilor strânse dintre mediile guvernamentale, parlamentare, economice şi culturale.

Ministrul Corlăţean a subliniat faptul că autorităţile române acordă o atenţie crescută consolidării relaţiilor cu landurile federale germane şi creării de parteneriate cu autorităţile centrale şi locale din Germania, în domenii economice prioritare, precum: cercetare, inovaţie, infrastructură, protecţia mediului, agricultură.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat şi teme de interes comun de pe agenda europeană: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, politica de vecinătate a UE în spaţiul estic, Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

"Şeful diplomaţiei române a prezentat o serie de argumente pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen şi a subliniat faptul că autorităţile române îşi îndeplinesc cu responsabilitate rolul care le revine la frontiera estică a UE, precum şi toate criteriile stabilite în acquis-ul Schengen, fapt confirmat şi de Comisia Europeană. Din această perspectivă, şeful diplomaţiei române a subliniat caracterul legitim al unei decizii favorabile pentru aderarea României la spaţiul Schengen, cu ocazia următoarei reuniuni a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din martie a.c", se arată în comunicat.

Cei doi miniştri au convenit continuarea, în perioada următoare, a contactelor bilaterale la acest nivel, la Bucureşti şi la Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici